• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
israil Gazze`de Çamura mı Saplandı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA YILMAZ / DOĞRUHABER

siyonist israil, 7 Temmuz’da Gazze’ye yönelik topyekûn bir saldırı başlattı. Öyle bir saldırı ki yine hedefinde kadınlar, çocuklar, yaşlılar vardı. Her saldırıda olduğu gibi bu saldırısında da israil adeta kin kusuyordu.

Yaşanan katliamlara karşı tepkiler gelince, küstah ve şımarık bir tavırla açıklama yapan israil Başbakanı Netanyahu "Sükuneti sağlayıncaya kadar Gazze`de şiddetli bir şekilde operasyonlara devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Demir kubbesi, en gelişmiş silahları, binlerce askeriyle gözünü kan bürümüş israil bütün acımasızlığını ortaya koyuyordu.

Ancak bugün ajanslara düşen bir haber dikkat çekti. Haberde, Mısır’ın sözde ateşkes çağrısına İsrail, olumlu yanıt vermişti. Peki, ne oldu da israil her ne kadar ateşkes şartları Hamas’ın aleyhine olsa bile bir ateşkes sürecine olumlu cevap vermişti.

Aslında bu sorunun cevabı çok da zor değil. Daha dün İsrail, Hamas’a ait bir insansız hava aracı (İHA) düşürdüğü için Hamas’ın İHA’larının olduğunu öğrendik. Gazze’den atılan füzelerin israil’in büyük bir kısmına ulaşmasıyla 100 KM mesafeye ulaşabilen füzelerinin olduğunu öğrendik.

Bizler bu bilgileri yeni öğrendik. Anlaşılan o ki israil’e bu bilgileri yeni öğreniyor. Veya daha önce biliyorduysa da bu bilgilerin gerçeklik payının az olduğunu düşünmüştür.

Şimdi ise israil büyük bir çıkmaz içinde. Saldırılarının 9. Gününde Hamas gücünün az bir kısmıyla büyük bir mukavemet gösteriyor. Hemen her gün israil’in önemli noktalarına 50’den fazla füze atıyor. İsrailliler sığınaklardan çıkamazken, halk arasında büyük panik yaşanıyor. Hamas’ın attığı füzeler askeri üstlere, resmi dairelere isabet ediyor.

israil’in adına demir kubbe dediği füze savunma sistemi ise atılan füzeleri yakalayamıyor. Çünkü Hamas füze kalkanı sistemini de delmenin bir yolunu bulmuş. Önce 8 adet yem amaçlı füze atıyor. Radarlar bunlara kilitlenince asıl füzeyi daha sonra atıyor. Yani anlayacağımız füze sistemi de hiç bir işe yaramıyor.

Hamas’ın gösterdiği mukavemet bu kadarla da sınırlı değil. El Kassam Tugayı’nın israil askeri üstlerine nokta operasyonlar düzenlediğini duyuyoruz.

Hamas’tan yapılan açıklamalar da dikkat çekici. Hamas israil’in 9 günlük saldırılarına karşılık güçlerinin küçük bir kısmını kullandıklarını söylüyor ve ekliyorlar, “Uzun bir savaşa hazırız.”

Anlaşılan o ki bu durum israilli yetkilileri ürkütmüş durumda.

Öte yandan israil için Lübnan’dan, Sina’dan, Suriye’den atılan füzeler ise ayrı bir korku vesilesi.

Bütün bunları düşündüğümüz zaman israil’in nasıl bir çıkmaz içerisinde olduğu net bir şekilde ortaya çıkıyor. İsrail’in ateşkes çağrısına olumlu yanıt vermesi saplandığı Gazze bataklığından çıkmak için bir hamle olarak yorumlanıyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir