• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Vali Çelik kamu kurum yöneticileriyle toplantı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Vali Azmi Çelik, Valilik Toplantı Salonunda genel çalışma düzeni ve kamu kurumlarının işleyişinde kalitenin artırılmasına yönelik kamu kurum yöneticileriyle toplantı yaptı.

Toplantıda; Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve kamu kurum yöneticileri hazır bulundular.

Toplantıya başkanlık yapan Vali Çelik, yaptığı konuşmada kamu kurum yöneticilerinin yönettikleri kurumun kalite çıtasını yükseltmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Yöneticilerin yaptıkları işleri sorgulamayı alışkanlık haline getirmelerini isteyen Çelik, bu ilkenin alt birimlere de uygulatılması gerektiğini belirtti.

Her kurumda o kurumun rutin faaliyetlerinin dışında proje ekibinin bulunması gerektiğini söyleyen Çelik, ekibin kurumun önümüzdeki birkaç yıla dair yapacağı işleri izlemesinin verimli sonuçlar doğuracağına inandığını ifade etti. Çelik, sadece sorun tespit etmenin yeterli olmadığını, sorunu ortadan kaldıracak çözüm alternatiflerinin de bulunması ve hemen faaliyete konması gerektiğine dikkat çekti.

Vatandaşın sorununu ilgili personele iletebilmesi gerektiğinin altını çizen Çelik, “Eğer bir vatandaş işinin görülmesi için kurum amiri ya da daha üst makamlarla görüşme ihtiyacı hissediyorsa, o kurumda bir sorun var demektir.” şeklinde konuştu.

İlde yapılan projelerin mümkün olduğunca genele hitap etmesi gerektiğini ifade eden Çelik, “Projelerden ne kadar çok insan faydalanırsa toplum adına o derece kazanç elde ederiz.” ifadelerini kullandı.

Çelik, her birim amirinden yasanın kendisine verdiği yetkiyi kullanmaktan imtina etmemesi gerektiğini vurgulayarak, bu sayede işlerin daha hızlı yürüyeceğini ve daha hızlı sonuçlar elde edileceğini de sözlerine ekledi.

Basına bilgi vermeyle ilgili genelgenin yanlış anlaşıldığını belirten Çelik, her kurumun yaptığı çalışmalarla ilgili her türlü teknik bilgiyi paylaşabileceğini ifade etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir