• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
siyonist israil Öneriyi Kabul Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mısır, bir haftadır süren saldırıların durması için, siyonist israil ve Hamas arasında bu sabah başlaması öngörülen bir ateşkes önerisinde bulundu.

siyonist israil Kabinesi, ateşkes önerisini kabul ederken, Hamas`ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları öneriyi reddetti.

Plan, ateşkesin hemen ardından iki taraftan üst düzey yetkililerinin Kahire`de bir araya gelmesini ve güven artırıcı önlemleri görüşmesini öngörüyor.

Ateşkes önerisi Kahire`de acil bir şekilde toplanan Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplantısının hemen öncesinde yayınlandı.

Toplantıda Mısır`ın ateşkes önerisi görüşüldü.

siyonist israil hükümeti ve Filistin yönetiminden üst düzey yetkili heyetler, girişimin uygulanmaya başlamasından itibaren 48 saat içinde Kahire`de ayrı ayrı görüşmelere katılacak .

Mısır da taraflar arasında varılan anlaşmaya bağlı kalınıp kalınmadığını denetleyecek.

İSRAİL VE ABBAS`TAN KABUL, HAMAS`TAN RET

siyonist israil kabinesi, Mısır`ın ateşkes önerisini kabul etti. Arap Birliği ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, planı desteklediğini açıkladı.

Hamas`ın silahlı kanadı ise planı reddetti.

El Kassam Tugayları`nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, planın resmi belgesinin kendilerine ulaştığı, ancak planın bu haliyle "diz çöktürme ve boyun eğme "inisiyatifi olarak görüldüğü kaydedildi.

TRT Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir