• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Başbakan Erdoğan Barzani ile Görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani arasındaki görüşmede, Irak`ta istikrar ve güvenliğin yeniden tesisi için yeni bir siyasi başlangıca ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakanlık Resmi Konutu`nda basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Irak`taki genel durum ve ikili ilişkiler ele alındı.

Bu çerçevede, Irak`ta genel seçimlerin tamamlanmasının ardından, beklenen değişimin gerçekleşmesi için siyasi sürecin hızla işletilmesinin önemi vurgulandı.

Görüşmede, ayrıca kriz yaşanan bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine Türkiye`nin AFAD aracılığıyla gerçekleştirmekte olduğu insani yardımların yanı sıra Türkiye ile IKBY arasındaki ekonomi ve enerji sektörü başta olmak üzere ikili ilişkilerin de ele alındığı kaydedildi.

Öte yandan, IKBY Başkanlığının resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre iki lider, "Irak`ı yangın yerine çeviren krizi" ele aldı. Barzani ve Erdoğan, Irak`taki krizin çözümü konusunda fikir alışverişinde bulundu. Ülkede oluşacak değişimlerin bütün bileşenlerin çıkarına olması gerektiğinin altı çizildi. Yeni siyasi sürecin, Irak halkı için huzur ve istikrar getirmesinin önemine vurgu yapıldı. Görüşmede terör tehdidi, terörist saldırıların, Irak ve bölgeye yönelik tehlikeleri üzerinde duruldu.

Bir saat süren görüşmede, ayrıca Kürt bölgesi ve Türkiye arasındaki ilişkiler ele alındı. Karşılıklı işbirliğinin genişletilmesi ve güçlendirilmesine önemine değinildi.

Davutoğlu, Barzani ile görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı (IKBY) Mesut Barzani ile görüşmesinde Irak`ta yaşanan gelişmeler, teröre karşı işbirliği ve enerji konularının ele alındığı öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, iki saat süren görüşmeye Türk tarafından Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, IKBY tarafından da Barzani`nin yanı sıra IKBY İçişleri Bakanı Kerim Sincari katıldı.

Görüşmede, Irak`taki son gelişmeler, hükümet kurma çalışmaları, teröre karşı işbirliği, enerji ve Türkiye ile bölge arasındaki ekonomik ilişkiler masaya yatırıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir