• DOLAR 32.544
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.109
  • ...
SEU çok dilli eğitim verecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da açılacak olan Selahattin Eyyubi Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, gazetecilerle iftarda bir araya geldi. Doğan, üniversitenin her türlü fiziki ve teknik alt yapısını tamamlayarak eğitim öğretime hazır hale geldiğini söyledi.

İzni alınan 50 programının tümüne bir kaç yıl içerisinde öğrenci almaya başlayacaklarını belirten Rektör Doğan, “İlk 5 yılda 5 bin öğrenci mevcuduna ulaşmayı, ikinci 5 yılda ise bu sayıyı ikiye katlamayı amaçlıyoruz. 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı'nda İşletme, Hemşirelik, Fizyoterapi, Dış Ticaret ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümlerine toplam 260 öğrenci alıyoruz. Ayrıca 100 yabancı öğrenci de alabileceğiz.” dedi.

Selahaddin Eyyubi Üniversitesine büyük bir teveccühün olduğunu belirten Doğan, “Tercih döneminin başlamasıyla üniversitemizin öğrencisi olmak isteyen gençlerimizin ilgisiyle karşılaştık. Bizler de danışmanlık birimlerimizle bu yoğun ilgiye cevap vermeye çalışacağız. Diyarbakır dışındaki öğrencileri de unutmadık.” diye konuştu.

Öğrencilerin yaklaşık yüzde 75'ine burs olanağı sağlayacaklarını belirten Doğan, “YGS-LYS sınavlarında derece yapan öğrencilerimize ‘Basan Bursu’, üniversitemizi sanat, kültür ve spor alanında başarıyla temsil edecek öğrencilerimize 'Sanat Kültür Spor Bursu' ve öğrenim süresince üstün başarı gösteren öğrencilerimize de 'Burs Plus' adı altında farklı burs imkânı da sunacağız.” diye konuştu.

Doğan, Selahaddin Eyyubi Üniversitesi olarak kaliteli bir yüksek eğitim-öğretim vermeyi hedeflediklerini belirterek, şöyle konuştu, “Eğitim dilimiz Türkçe olsa da İngilizceyi çok önemsiyoruz. İlahiyat Fakültesi öğrencilerimiz de iyi bir Arapça dil eğitimi alacaklar. Ayrıca Irak Kürdistanı'ndaki Selahattin Üniversitesi ve Ishık Üniversitesi ile de ortak işbirliği protokolü imzalanarak öğrencilere hem dil öğrenme hem de alanlarında kendilerini geliştirme imkânı sunacağız. Bazı bölümlerde de öğrencilerimize Kurmana, Zazaki ve Sorani lehçelerinden birini öğretmeyi hedefliyoruz.” (Yakup Moğulgani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir