• DOLAR 32.583
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2485.907
  • ...
`Filistin`in kurtuluşu ümmetin birliğine bağlıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – Bingöl Kalem Eğitim ve Kültür Derneği (Kalem Der), İsrail’in saldırılarıyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

“Kudüs’ün özgürlüğü ümmetin özgürlüğüdür.” denilen açıklamada, “Biz böyle düşünenlere diyoruz ki; uyanma vakti gelmedi mi? Ne zamana kadar birbirimizle uğraşıp Filistin’in/Ümmetin kan ve gözyaşı içinde kalmasına göz yumacağız?” diye soruldu.

Açıklamanın devamında, “Rabbimiz kendi kelamında Mescid-i Aksa ve çevresini mübarek kıldığını bildiriyor. Mescid-i Aksa, bugün gasıp ve işgalci İsrail’in zulmünden kendini kurtaracak el ve güç bekliyor. Allah’ın kelamına alarak aziz kıldığı bu mübarek beldeyi biz Müslümanların da aziz kılması gerekmektedir. Kendi asi ve saldırgan tutumundan vazgeçmeyen siyonist İsrail azgın bir şekilde bu Ramazan’da Gazze’ye saldırdı ve saldırılarını gittikçe arttırmakta ve pişkince açıklamalarla vahşi saldırganlığı meşrulaştırmaktadır.” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Sözüm ona; Biz saldırmadan önce uyarıyormuşuz falan… Senin uyarmana gerek yok; aksine Rabbimizin melekleri seni cehennemiyle uyarıyor ve sabreden, hakkı tavsiye eden, uğrunda mücadele eden müminleri de “Müjdeler olsun size. Haydi, Rabbinizin cennetine!” demekle buyur ediyor. Aslında o korkunç Cehennem azabından hariç biz de seni dünyadayken uyarıyoruz: “Ey İsrail! Seni ebabil misali yiğit erlerle uyarıyoruz. Seni Hz Ömer’lerle uyarıyoruz. Seni Selahaddin’lerle uyarıyoruz. Seni Davud ve Meryem oğlu İsa’nın diliyle uyarıyoruz!”

“Filistin meselesinin ümmetin meselesi olduğuna işaret edilen açıklamada, “Ne yazık ki bunu hala anlamayanlar var. Filistin’i basit ve daha sonra halledilebilir mesele diye görenler var. Namlularını ve bombalarını birbirine çevirmiş durmadan birbirini öldüren ve bununla cenneti elde edeceğini zanneden zavallı kardeşler (!) var. Oysa düğüm, körleşen noktalarda değil; asıl düğümden çözülür. Bugün Kudüs’ün özgürlüğü ümmetin özgürlüğüdür. Biz böyle düşünenlere diyoruz ki; Uyanma vakti gelmedi mi? Ne zamana kadar birbirimizle uğraşıp Filistin’in/Ümmetin kan ve gözyaşı içinde kalmasına göz yumacağız? Ne zamana kadar camiamızdan, mezhebimizden olmayan Müslümanları hedef tahtasına koyup onlardan kinle, öfkeyle, hırsla sözlü, kumpaslı veya fiili intikam alma derdinde olacağız? Ne zamana kadar Müminlerin kanını malını kendimize helal sayıp bunlarla mücadele edeceğiz?” ifadelerine yer verildi.

Ümmetin kendi arasındaki ayrılığı bir tarafa atması gerektiği belirtilen açıklamada, “Filistin’in kurtuluşunun ümmetin birliğine ve vahdetine bağlı olduğunu görmek gerekir. Ne zaman ki ümmet olarak kendi aramızdaki tefrikayı ve illeti giderdiğimiz an göreceğiz ki, vahşi ve köpek İsrail’in bu temiz ve çevresi mübarek kılınan topraklardan def olduğunu göreceğiz. Ve taşların bize “Ey Müslüman gel, arkamda bir Yahudi var onu öldür!” dediğini göreceğiz. Rabbimizden niyazımız en yakın zamanda bizi vahdet çatısı altında birleştirsin. Bize kâfirleri ve zalimlerin küfrünü, zulmünü görebilecek göz/basiret versin. Onların kurdukları tuzakları ve oyunları ümmetin eliyle onların başına geçirsin! Bizleri birbirine karşı merhametli, kâfirlere karşı şiddetli olanlardan eylesin!” denildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir