• DOLAR 32.565
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2433.93
  • ...
MİLKO'dan İsrail'e kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Milli Görüşçüler Kuruluşlar Platformu (MİLKO) Koordinatörü Ali Yücel, yaptığı basın açıklaması ile İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıları kınadı.

Yücel, “Bu katliamlarda özellikle Ramazan aylarını seçen İsrail'in bütün dünyaya verdiği mesaj, Müslümanların kökünü kazıma azminden ve gayretinden geri durmayacağını deklare etmesidir. Sivil insanları, kadınları, çocukları ve yaşlıları hedef olarak seçen zalim ve işgalci güç İsrail, bu saldırgan tavrıyla insanlığın ruhunda çok derin yaralar açmaktadır. Vaat edilmiş topraklara sahip olma hırsı ile her türlü cinayeti işlemeyi mubah sayan ve dünyanın en büyük soykırımlarına imza atan bu gözü dönmüş cani güç, Uluslararası hukuku tanımayarak bütün insanlığa karşı topyekûn bir savaş faaliyeti yürütmektedir.” dedi.

Siyonist İsrail’in şiddete dayalı politikaları ile bütün dünyaya kan kusturmaya devam ettiğine dikkat çeken Yücel, “Seyir halindeki otomobilleri havaya uçuran, kadınları, yaşlıları ve çocukları öldürmekten zevk alan cani İsrail,  şiddete dayalı ve yayılmacı politikaları ile bütün dünyaya kan kusturmaya devam etmektedir. Buradan bütün dünyaya sesleniyoruz; Bu zulmün önüne geçilmemesi halinde bugün açık bir cezaevine dönüşen Gazze'nin akıbetini yakın bir zamanda bütün dünya yaşayacak ve insanlık vicdanların hapsedildiği büyük bir cehenneme dönüşecektir.” diye konuştu.

Ortadoğu’nun büyük bir mezhep savaşına doğru sürüklendiğini ifade eden Yücel, “Bu cinayetler karşısında dünyanın tepkisizliği ve duyarsızlığı ise onu daha da şımartmakta halkı Müslüman ülkeler, Arap birliği, İKÖ ve Arap Birliği tüm bu olup bitenleri seyretmekten başka hiçbir tepki ortaya koyamamaktadır. İsrail’in zulmünü kınamak ve ‘İsrail derhal bu zulme son vermelidir’ teraneleriyle meseleyi geçiştirmeye çalışmak İsrail nezdinde bir sinek vızıltısından öteye geçmemektedir. Şu bilinen bir gerçek ki bütün bu politikaların arkasında Büyük İsrail hayalleri yatmaktadır. Bu gün Gazze’de yaşanan savaş bütün dünyayı tehdit eden büyük bir tehlike istidadı taşımaktadır. Ancak bu gidişe dur diyebilmek mümkündür. Bütün bu saldırganlığı durduracak ve bitirecek yegâne güç İslam Birliği ve kardeşliğinde yatmaktadır. Bu çözüme burun kıvırmak ve ciddiye almama eğilimi göstermek yine Siyonist düşünce sisteminin en büyük propagandalarından birisidir.  İslam Birliğini kurarak adil bir nizama dayalı yeni bir dünya tesis etmek, İsrail’in en büyük kâbusudur. İsrail’in nefesini kesecek ve onu oksijensiz bırakacak adımlardan birisi de İsrail mallarını boykot, ticari ve askeri anlaşmaları feshederek bütün ilişkileri kesmektir. Basit gibi gösterilmeye çalışılsa da en etkili ve kesin çözüm biran evvel bu adımları hayata geçirmektir. Yoksa süslü beyanatlar vererek olayı kınamakla geçiştirmek bizlere zaman kaybettirecek ve hiçbir netice sağlamayacaktır.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir