• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Ceylanpınar`daki STK`lar Şaldırıyı Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya yapılan saldırıyı kınamak amacıyla toplanan Ceylanpınar Sivil Toplum Örgütleri yapılan saldırıyı kınadı.

Ceylanpınar Sivil toplum Örgütleri adına basın açıklamasını okuyan, Memur Sen Başkanı Ömer Şenlik, “Bu saldırıyı kimler düzenlemişse şunu iyi bilsinler ki, patlattıkları o bombalı aracı Ceylanpınar koynunda patlatmışlardır ve içinde bulunduğumuz şu mübarek Ramazan ayında Ceylanpınar’ımızın huzurunu bozmuşlardır. Bu nedenle Ceylanpınar halkı, onların yaptığı bu saldırıyı asla alkışlamayacaktır.

“Memleketimizin huzurunu bozmak istiyorlar”
Yanı başımızdaki ülkeler kan gölüne dönmüşken, her yuvaya ölüm acısı düşmüş iken ve bunun aksine bizim memlekette kanın akması durmuşken bu saldırıyı tertip edenler, memleketimizin huzurunu bozmaya çalışmışlardır. 

“Bu saldırı Çözüm Sürecini baltalama girişimidir”
Bu saldırıyı düzenleyenler bilsinler ki, yaptıkları eylem, ancak kendilerine zarar vermiştir. yaptıkları bu çirkin saldırı, memleketimizin başarıya ulaşmasını beklediği “Çözüm Süreci”ni baltalama girişimi olarak anlaşılacaktır ve yaptıkları bu provokasyon kendi hanelerine zarar olarak yazılacaktır.” dedi.

“Çocukların psikolojisi bozulmuştur”
Basın açıklamasının devamında Şenlik, “Bu saldırıyı yapanlar bilsinler ki, şiddet, hiçbir zaman aklı başında insanların takdir ettiği bir metot değildir. Aksine insanların nefretini kazanma nedenidir. Gecenin yarısında yaşanan bu büyük patlama halkımızın ve özellikle çocuklarımızın psikolojisini olumsuz yönde etkilemiştir. Olayın yaşandığı mevkide vatandaşımız ve esnafımız zarar görmüştür.

Bizler sivil toplum kuruluşları olarak halkımızın bu tür yöntemlere pirim vermeyeceğini biliyor ve yapılan provokasyonlara karşı dikkatli davranıp sağduyuyla hareket edeceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Sivil toplum örgütleri Belediye başkanı Menderes Atilla’yı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu. 

(Mustafa Kaynak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir