• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...
"Eylemci aileler, yiyecek dahi bulamıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- PKK’nin dağa kaçırdığı çocukları için Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda oturma eylemlerine devam eden aileler, son zamanlarda ortaya atılan bazı iddiaları üzülerek karşıladıklarını belirtti.

Eylemci aileler, gerek BDP yöneticileri ve gerekse de PKK/BDP’nin basın yayın organlarının aileler hakkında söyledikleri ‘MİT’ten ve hükümetten para alıyorlar’ sözlerinin asılsız olduğunu kaydetti.

“Aileler aylardır perişan durumdadırlar”

Eylem yapan ailelerden Erhan Eren, bu tür iddiaları ortaya atanların vicdanının olmadığını söyledi.

Erhan, yaklaşık iki aydır eylemde olduklarını hatırlatarak, “57. Gününde para alındığı iddiası, hem komik hem inciticidir. Buradaki insanların durumu bu kadar açıkken başka hiçbir şeye bakmaya gerek yok. Hepsi başka yerlerden gelmiş. Kimi hayvanlarını satarak kimi de arabasını satarak buraya gelmiş. Aileler, aylardır burada perişan durumdadırlar. Bırakın parayı çocukları gelsin bir an bile burada kalmazlar. ‘Çocuklarımızı bize verin size evimizi veririz’ diyen anneler var burada. Bu annelerin bedduaları çok ağır olur.” dedi.

Ortaya atılan bu tür iddiaların iftira olduğunu vurgulayan Eren, böyle bir iddianın ispatı çağrısında bulundu.

 “Annelerin ahını almaya yürek dayanmaz”

Hiç kimsenin anneleri, atılan iftira ve tehditlerle haklı mücadelesinden alıkoyamayacağını ifade eden  Eren, “Bu annelerin ahını almaya yürek dayanmaz. Birde bunların üzerine iftira atmak hangi vicdana sığıyor? Hadi vicdanınız yok, nasıl bu iftiraları atıyorsunuz? İşin ilginç kısmı, bunlara inanan bir kitlede var. Bizi üzen de budur. Eğer aileler para almışlarsa ispat etmek göreviniz olmalı. Elinizde belgeniz var mı? Gerçekten böyle organizeli bir durum söz konusu olsaydı çocuğunu alan niye geri gelmiyor? Burada çocuğu geldikten sonra bir dakika bile bekleyecek anne yoktur.” ifadelerini kullandı.

“Bazı aileler, yiyecek para dahi bulamıyor”

Atılan iftiralardan nedeniyle rahatsızlık duyduğunu dile getiren Osman Bedir ise, “Eğer böyle şeyler söylüyorlarsa gelip ispat etsinler. Burada bazı aileler, yiyecek para dahi bulamıyorlar. Kiminin su alacak parası bile yok. Biz, kendi aramızda geçinip gidiyoruz. Bunları Allah’a havale ediyorum.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Yakup Moğulgani – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir