• DOLAR 32.597
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2497.122
  • ...
Adana'da kanalda yüzene para cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana’da her yıl özellikle yaz aylarında görülen boğulma olaylarının bu yıl iyice artması nedeniyle Valilik tedbir kararı aldı. Bu kapsamda sulama kanalı, baraj gölü ve nehirlerde suya giren 15 yaşından büyüklerin Kabahatler Kanunu’na göre cezalandırılacağı duyuruldu. 15 yaşından küçük çocuklar ise, emniyet, jandarma ve zabıta güçleri ile DSİ bölge müdürlüğü görevlilerince görüldükleri anda sulardan çıkartılarak, uzaklaştırılacak.

Bu yıl 16, yedi yılda ise 113 ölüm
Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, yaz mevsimi dolayısıyla yoğun şekilde hissedilen aşırı sıcakların etkisiyle, sulama kanalı, baraj gölü ve nehirlerde serinlemek amacıyla girilmesi sonucunda her yıl yaşanan boğulma olaylarının bu yıl da sürdüğüne dikkat çekildi.

Sadece 2014 yılı itibarıyla, 16 vatandaşın serinlemek için girdikleri sulama kanallarında boğularak yaşamlarını kaybettikleri ve 2008-2014 yılları arasında ise çeşitli yaş aralıklarında bulunan 113 vatandaşın sulama kanalları, nehirler ve baraj gölünde can verdikleri kaydedildi. Uygulanacak idari yaptırımlarla, ölüm olaylarının en aza indirgenmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, boğulma olaylarının önlenmesi konusunda vatandaşların da duyarlı olmaları istendi. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir