• DOLAR 32.345
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2303.51
  • ...
Batman MEM yardımcılığına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Özgür Eğitim-Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer yazılı basın açıklaması yaparak, Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen İl Temsilcisi M.Şafi Özperk’in İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı’na getirilmesine tepki gösterdi.

11 Temmuz Cuma günü Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk’in İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak atamasının yapıldığını belirten Sevinçer, “Özgür Eğitim-Sen olarak yapılan bu atamayı protesto ediyoruz. Bugüne kadar bir okulda müdür yardımcılığı bile yapmamış birinin direkt il Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına getirilmesi manidardır. Bugüne kadar tek bir gün dahi idarecilik yapmayan bu kişinin Batman’da görev yapan 6 bin eğitimciden farkı nedir? Görünen o ki tek farkı Eğitim Bir-Sen’in ve Memur-Sen’in il Başkanı olmasıdır. Halen görev yapan Milli Eğitim Şube Müdürlerinden birinin Eğitim Bir-Sen yönetim kurulu üyesi olduğu bir ortamda, bir de başkanları Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır. Yapılan bu atamanın hiçbir etik tarafı yoktur.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve mevcut şube müdürlerinin tamamının Eğitim Bir-Sen’den oluştuğunu söyleyen Sevinçer, “Eğitim Bir-Sen başkanlığı boyunca mevcut birçok okul yöneticisiyle pozisyonu gereği karşı karşıya gelmiş bir kişinin Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olması eğitim kurumlarında çalışma barışının bozulmasına neden olacağı aşikârdır. Bu atamayla birlikte Batman Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve mevcut şube müdürlerinin tamamı Eğitim Bir-Sen’lilerden oluşmuş durumda. Bir ilin Milli Eğitim Müdürlüğünün tüm yöneticilerinin Eğitim-Bir-Sen’lilerden oluşması ne kadar doğrudur? Batman Milli Eğitim Müdürü’nü ve Batman Valisi’ni göreve davet ediyoruz. Halen Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen İl Temsilciliği görevlerini yürüten M.Şafi Özperk’in ataması iptal edilmelidir.” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir