• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
Lokanta işletmecileri masaları kaldırıma çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Ramazan ayının sıcaklara denk gelmesi nedeniyle gündüz dışarı çıkamayan Şanlıurfalılar iftardan sonra soluğu dışarıda alıyor. Akşam saatlerinde hava serin olduğundan kimi alış verişe kimi gezmeye çıkıyor. Lokanta ve çay ocakları, müşterilerin yoğunluğu münasebetiyle masalarını kaldırımlara çıkardılar.

Masaları dışarı çıkaran esnaf içerinin sıcak olması ve müşterilerin yoğun olması nedeniyle dışarıda hizmet vermeye çalıştıklarının belirtti.

Masaları kaldırıma çıkardıklarından belediyenin kendilerinden işgal parası aldıklarını ifade eden esnaf belediyenin bu uygulamasından şikâyetçi olduklarını dile getirdi.

Durumdan şikâyetçi olduklarını belirten Şahin Dedecan,  “Şanlıurfa’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte belediyenin ilk icraatı kaldırım işgalleri oldu. Şanlıurfa’da hava sıcaklığı 50 derecenin üzerinde içerde müşteriyi tutmak zor mecburen kapımızın önüne birkaç masa indiriyoruz. Eğer bunu yapmazsak müşteri hiç gelmez” dedi.

Belediyenin esnafı çok sıktığını dile getiren Mustafa Arınç ise; “ Şanlıurfa esnafı olarak belediye bizi çok sıkıyor. Esnafın geneli belediyeden şikâyetçi.  Önceden uyarı gelmedi. Şanlıurfa bu yıl Büyükşehir oldu. Belediye başka icraatlar yapmadan ilk işi kimin dükkânının önünde tezgâh varsa ceza yazmak oldu. Bizler Şanlıurfalı esnaflar olarak Belediyenin bu tutumundan şikâyetçiyiz” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Kılıç ise,  belediyenin uygulamasından dolayı çık sıkıntılar yaşadıklarını bu yetkililerin bu sıkıntıları bir an önce gidermeleri gerektiğini belirtti. (Sedat Kuşulay / Mustafa Bikeç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir