• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Bu Vahim Tabloya Dur Diyelim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`da son yıllarda artan uyuşturucu kullanımına dikkat çekmek için hazırladıkları raporu kamuoyuyla paylaşan Eğitim Bir Sen Batman Şubesi uyuşturucu kullanımında gelinen noktayı gözler önüne serdi. Hazırladıkları raporu İLKHA`ya değerlendiren Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, madde bağımlılığının son yıllarda peryordik bir şekilde ve hızla arttığını belirtti. Eğitin Bir Sen Batman Şube Başkanı Özperk, bu duruma dikkat çekmek için durum analizi ve önerilerden oluşan bir rapor hazırladıklarını ifade ederek, önlem alınmaması durumunda daha vahim bir tablonun ortaya çıkacağının altını çizdi.

 

Uyuşturucunun kullanım alanlarını anlatan Özperk, "Batman`da son yıllarda periyodik olarak ve hızlı bir şekilde uyuşturucu kullanımı başladı. Ve biz bunları her yerde görmeye başladık. İstanbul gibi bir yerde siz bunları metruk binalarda veya bazı parklarda görürsünüz. Fakat Batman`da önünüzde yürüyen kişinin başının üstünden dumanların yükseldiğine şahit oluyorsunuz. Bu manzaralara okul bahçelerinde, parklarda ve sair yerde karşılaşabiliyorsunuz" diyerek kullanımın hangi boyutlarda olduğunu belirtti.

Halk Tehdit Altında
Madde bağımlılığının beraberinde birçok olayı getirdiğini dile getiren Özperk, yaşanan bazı olayları şöyle anlattı: "Batman`da uyuşturucuyla beraber başka suçlarda ortaya çıkmaya başladı. Örneğin bu yıl Batman`da uyuşturucuya bağlı olarak, yok efendim sen bana yan baktın, yok sen beni uyardın bahanesiyle iki cinayet işlendi. Yine geçtiğimiz günlerde bir parkta biri üniversite öğrencisi olmak üzere iki genç bir madde bağımlısı tarafından bıçaklandılar"

 

Batman İçin Ciddi Bir Tehdit
"Siz herhangi bir suça bulaşmış bir kişiyi alır rehabilite edebilirsiniz, ancak uyuşturucuya bulaşmış bir insanı rehabilite etmek çok zordur" diyen Özperk, bu vahim durumu Batman`da bütün yetkili kurumlar ile paylaştıklarını ancak anlaşılmaz bir duyarsızlığın olduğunu anlattı. Özperk, "Biz bu durumu Eğitim bir sen olarak şehir platformlarında geçtiğimiz yıl gündeme getirdik. Çünkü ben aynı zamanda kent konseyi yürütme kurulu üyesiyim, orada da gündeme getirdim. Başta vali olmak üzere bütün yetkililere bu durumun vahametini anlattım. Bu duruma karşı harekete geçmelerini ve önlem almalarını istedim. Fakat maalesef herkes sağır sultan rolünü oynayınca biz bunu artık basın ve kamuoyuyla paylaşma mecburiyetinde kaldık. Çünkü bu durum ciddi bir tehdit haline geldi" dedi.

 

Her Kesimden İçici Var
Hazırlanan raporla ilgili birçok kullanıcı ile de görüştüklerini anlatan Özperk, kullanıcılara arasında halkın hemen her kesiminden insanın olduğuna işaret etti. Özperk şunları söyledi: "Kamuoyuyla paylaştığımız raporu hazırlarken pek çok kullanıcıyla konuştuk. Maalesef birçok meslekten insan var. Çocuklar, öğrenciler, esnaflar, hatta eğitimciler bile var. Bu da gösteriyor ki sadece öğrenciler veya gençler kullanmıyor."

 

Haftada Bir İki Operasyon Oluyor
Uyuşturucunun piyasadaki oranına da dikkat çeken Özperk, "Polisin temel bir kuralı vardır. Derler ki, yakalanan uyuşturucu piyasadakinin sadece yüzde onudur. Böyle yuvarlak bir hesap yapılır. Şimdi Batman gibi bir yerde haftada bir iki defa uyuşturucu operasyonu oluyorsa işin vahametini varın siz düşünün" diyerek vahim tablonun boyutlarını gözler önüne serdi.

 

Halk Duyarsız
Başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere, resmi kurumlara ve halka büyük görevler düştüğünü belirten Özperk, ancak halkın duyarsız tavrına da bir anlam veremediğini söyledi. Özperk, şöyle dedi: "Burada en korkunç olanı bizce halkın bu olaya karşı algısıdır. Halkla konuştuğuz zaman hemen polisi işaret ediyor. Halkta böyle bir algı var. Bizce böyle bir algı yanlıştır. Çünkü halkada görevler düşmektedir"

 

Toplumsal Sorumluluğumuz Var
İnançlı kesimlere de seslenen Özperk, şunları söyledi: "Bizler inançlı Müslüman insanlarız. Bundan dolayı toplumsal sorumluluğumuz var. Toplumsal sorumluluk gereği bu uyarıyı yapmamız gerekiyordu. Bu nedenlerden dolayı böyle bir rapor hazırlama ve kamuoyuyla paylaşma ihtiyacı hissettik. Bu vesile ile yerel dinamikleri harekete geçirmek amacındayız.

 

Özellikle sorumluluk biz inançlı insanlardadır. Ve bizim bu konuda adam adama markaj mantığıyla bu çocuklara sahip çıkmamız gerekmektedir. Eğer bu gün birileri yanlış işlere bulaşıyorsa burada bizim de sorumluluğumuz var. Herkesin bu bilinçle hareket etmesi gerekmektedir"

M. Salih özcan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir