• DOLAR 32.332
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2280.134
  • ...
Kanal kanal Yeni TV Frekansları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen 14 Şubat`ta fırlatılan Türksat 4A uydusunun yarın sabaha karşı devreye girmesi ile uydu alıcıları ile televizyon seyredenlerin yeni ayarları yapmaması halinde yayınları alamayacakları hatırlatıldı. Turksat A.Ş. televizyon ve radyoların yeni frekanslarını açıkladı. Çanak antenlerin yönü değiştirilmeden uydu alıcıları ile arama yapılması halinde tüm kanalların yeniden izlenebileceği belirtildi.

AYAR NASIL YAPILACAK?

Yeni Türksat 4A uydusu yarın sabaha karşı devreye girerken yeni frekans düzenlemeleri ile radyo ve televizyonların yayınlarının bir bölümü bu uydu üzerinden aktarılacak. Turksat A.Ş. halen 429 olan televizyon kanalı sayısının 477`nin üzerine çıkacağını açıkladı.

Kullanıcıların ayarlamalı Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyeceği, yüksek çözünürlüklü HD (High-Definition) yayınların ancak uygun cihazlarla mümkün olabileceği belirtildi. Kanalların taratılmasında 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC 3/4 veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerlerinin kanal tarama menüsünden girilerek `Şebeke Taraması` yapılması gerektiği vurgulandı. Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet verecek.

YENİ FREKANS LİSTESİ

Turksat A.Ş.`nin açıkladığı yeni frekans listesi ile Turksat uydusu üzerinden yeni yayınlar da devreye girecek. Turksat A.Ş., önümüzdeki günlerde küçük çaplı bazı düzenlemeler yapılabileceğini ancak, yarından itibaren televizyon ve radyoların şu frekansları kullanacağını bildirdi:

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir