• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
El Kassam: Ebabil-1 İnsansız Hava Aracı Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi en çok Filistin direnişinin savunma tekniğini sürekli geliştirmesinden, füzelerinin menzillerini artırmasından, kendisinin ölüm ve ateş yağdıran uçaklarını düşürebilecek roketler üretmesinden ve böylece işgalin tehdit gücüne dayalı psikolojik savaşın araçlarını geçersiz hale getirmesinden korkuyor.

En çok korktuğu şeylerden biri de kendisinin ölüm yağdıran insansız hava araçlarına karşı Filistin direnişinin de benzer araçlarının olmasıydı. Çünkü bu araçların gasp edilmiş Filistin topraklarına yerleştirilen yahudileri en çok korkutacak araçlardan olacağını ve psikolojik savaşın araçlarının kendi aleyhine dönmeye başlayacağını biliyordu.

Siyonist işgalin askerî yetkilileri bu konudaki endişelerini iki gün önce yaptıkları açıklamada dile getirmiş ve Hamas`ın elinde birçok insansız hava aracı bulunduğunu söylemişlerdi. Bugün (14 Temmuz Pazartesi) sabah da Asdud semasında Gazze`den uçurulan bir insansız hava aracını düşürdüğünü duyurdu. Siyonist işgal medyasında konuyla ilgili olarak yayınlanan haberlerde patlayıcı taşıyan aracın patriot füzesiyle düşürüldüğü ve herhangi bir yere isabet etmediği iddia edilmişti.

Hamas`ın askerî kanadı İzzettin Kassam Tugayları tarafından bugün öğle saatlerinde yapılan resmî açıklamada Ebabil-1 adı verilen insansız hava araçlarının işgalcilerin askerî mevzilerinin bulunduğu mıntıkaların semaları üzerine gönderilmeye başlandığı dile getirildi.

Açıklamada İslâmî direnişin Ebabil-1`in üç farklı modelini geliştirdiğini bunlardan A1A modelinin sadece izleme, A1B modelinin bomba atma saldırısı, A1C modelinin de dalış (intihar) saldırısı amaçlı düzenlendiği bilgisi verildi.

Kassam Tugayları`nın bildirisinde İHA`ların bugün sabah üç farklı uçuş gerçekleştirdiklerine her birinde birden fazla aracın yer aldığına dikkat çekildi. Çok sınırlı görevlerle gönderilen araçlardan biriyle ilk uçuşta, biriyle ikinci uçuşta, biriyle de üçüncü uçuşta irtibat kesildiği fakat bu uçuşlardan, amaçları doğrultusunda önemli sonuçlar da elde edildiği vurgulandı.

Kassam Tugayları tarafından yapılan resmî açıklamada bugün uçurulan bir İHA`nın da Tel Aviv`de işgalcinin savaş bakanlığının bulunduğu Kirya bölgesinde sınırlı bir görev ifa ettiği ifade edildi.

İşgal güçlerinin bu tür saldırı araçlarını düşürmek amacıyla bütün semayı sıkı bir şekilde denetleyen gelişmiş hava savunma sistemi yerleştirmiş olmasına rağmen Filistin direnişinin geliştirdiği İHA`ların şimdilik çok sınırlı da olsa bir görev yerine getirmesinin önemli bir başarı olduğu vurgulandı.

Açıklamada Filistin direnişinin geliştirdiği İHA`ları uçurmaya başlamasının siyonist işgalcide ciddi bir endişe ve telaşa neden olduğu, işgalci saldırganlığa karşı başlatılan el-Asfu`l-Me`kul (Yenmiş Yapraklar) operasyonunun işgal komutanlarında ciddi can korkusunun oluşmasına neden olduğu belirtildi. Filistin Haber

                             

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir