• DOLAR 32.572
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2424.64
  • ...
Yarım asırdır güzel koku satıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl’de güzel koku satan M. Şerif Üney,  50 yıldır bu işi yaparak evine ekmek götürüyor. Dörtyol Genç Caddesi Ulu Cami önünde tezgah açan Üney, güzel koku sürmenin sünnet olduğunu dile getirdi.

Her mevsim birçok çeşit güzel koku sattığını ifade eden Üney, “Kara kedi,  gül, çoban, menekşe, altun damla ve benzeri birçok alkolsüz koku satıyorum. Biliyorsunuz, güzel ve alkolsüz koku sünnettir. Peygamber Efendimizin en sevdiği şeylerin başında güzel konu gelir.”şeklinde konuştu.

Nahoş kokuları gidermek için güzel kokunun sürülmesi gerektiğini dile getiren Üney, “Özelikle soğan, sarımsak, sigara ve benzeri nahoş kokuların giderilmesi için bu güzel kokular sürülürse kimsede rahatsızlık verici bir durum kalmaz.” dedi.

Yarım asırdır güzel koku sattığını ifade eden Üney, “Yaptığım bu iş vesilesiyle Türkiye’nin birçok yerini gezdim. Bu işimi severek yapıyorum. Halimden de memnunum. Benim sigortam yok, sadece Devletten 65 yaş maaşı alıyorum. Yedi çocuğum var. Dört çocuğum, üniversite bitirmiş ama işsiz.”şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir