• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kızılay'dan et yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Ramazan ayının ihtiyaç sahipleriyle bütünleşme ayı olduğunu belirten Kızılay Solhan Şubesi Başkanı Eşref Canlı, Kızılay'ın misyonuna uygun olarak fakirlerin sofralarına yardım elini uzattığını belirtti.

Ramazan münasebetiyle kıyma ve kuşbaşı konservesi dağıttıklarını belirten Kızılay Solhan Şubesi Başkanı Canlı, "Kızılay Kurban Bayramlarında vekâlet verilen kurbanları sahipleri adına kesiyor ve etlerini dağıtıyor. Geçtiğimiz bayram da yardımsever halkımızın Kızılaya vekalet verdiği kurbanlar, Et ve Balık Kurumu tarafından kesilmiş, 800 gr kıyma ve kuşbaşı konservesi haline getirilmişti. İşte şimdi ramazan ayında hazırlattığımız bu konserveleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Böylece hem kurbanın bereketinden hem de ramazanın feyzinden istifade ediyoruz."dedi.

Canlı, “Gönül isterdi ki ilçemizde bulunan tüm fakir ve muhtaç insanlara yardım yapalım ama maalesef bize de sınırlı gelmektedir. İlçede 168 aileye kuşbaşı ve kıyma konserve dağıttık. Bunu dağıtımını yaparken çok sıkıntı çekmekteyiz. İnşallah önümüzdeki yılda sayıyı 500 veya 600 çıkaracağız.  İlçemizde Kızılay Derneğimize kurban kesen olmadı. İlçemizde 10 veya 20 kurban kesimi yapılırsa buda bize fazlasıyla geri dönüşü olacaktır. “ifadelerini kullandı.

Canlı son olarak, “Kuruluşumuzun yapacağı yardımların zan altında bırakmamak için ihtiyaç sahiplerini tespit ederken dikkat ettiğimiz  öncelikli hususlar şöyledir; Çalışmayacak durumda olan ve herhangi bir geliri olmayan, Geçimini sağlayacak düzeyde geliri olmayan engelliler, Yakınlarını kaybederek kimsesiz ve muhtaç durumda düşmüş kişiler, Kimsesiz ve geliri olmayan yaşlılar, İhtiyaç sahibi dul ve boşanmış kadınlar, İhtiyaç sahibi öğrencilerdir.”ifadelerini kaydetti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir