• DOLAR 32.535
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2436.079
  • ...
Kassam Tugayları israil`in Askeri Üssünü Vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE: Hamas`ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları`nın, israil`in Aşdot kentine attığı füzelerden birinin "Sdot Miha Askeri Üssü"ne (Kinaf 2) isabet ettiği belirtildi.

Kassam Tugayları`ndan yapılan açıklamada, "israil`e attığımız füzelerle Aşdot`daki hedeflerimizi vurduk. Özel kaynaklarımız füzelerden birinin Sdot Miha Askeri Üssü`ne isabet ettiğini bildirdi" denildi.

Açıklamada, söz konusu üssün, "Arrow 2" hava savunma sistemi ve nükleer başlık taşıyan "Jericho-2" füzelerinin bulunduğu üs olduğu da kaydedildi.

"israil`den gaz bombası"

Öte yandan, sabah saatlerinde israil ordusunun Gazze`nin sınır bölgelerine gaz ve aydınlatma fişeği attığı ifade edildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, sınır bölgelerine atılan bombalar, ekili alanlara ve bazı evlere zarar verdi.

Batı Şeria`da 12 Haziran`da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz`da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. israil, bu olayların ardından 7 Temmuz`da Gazze`ye "Koruyucu hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

israil`in bu çerçevede Gazze`ye düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar, 172 kişi hayatını kaybetti, bin 268 kişi yaralandı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir