• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yaralı 'Kızıl Şahin'e duyarlı vatandaş sahip çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus’un Böğrü Eğri Mahallesinde ormanlık alanda yaralı halde bulduğu Kızıl Şahini evine götüren Tuncay Aydın, şahini kasaptan aldığı kırmızı etle besledikten sonra yetkililere teslim etti.

Yaralı halde bulduğu şahini evine götürdüğünü belirten Tuncay Aydın, “Yaralı olarak bulduğum Kızıl Şahin’e önce güvenli bir şekilde yakaladıktan sonra eve götürdüm. Kasaptan aldığım kırmızı etle besledikten sonra durumu Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı Tufan Dokucu’ya bildirdim. Onlar gelerek yaralı şahini alıp Milli Parklar Müdürlüğüne vermek için götürdüler.” dedi.

Duyarlılığından dolayı Tuncay Aydın’a teşekkür eden Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı Tufan Dokucu yaptığı açıklamada, “Yaralı Kızıl Şahin için ilçeye bağlı Böğrü Eğri Mahallesine gittik. Bizi arayan vatandaşla görüşüp Kızıl Şahini teslim aldık. Bu yaralı şahine ilk müdahalenin ardından Tarsus Doğa Koruma ve Milli Parkla Müdürlüğüne teslim edeceğiz. Burada daha geniş şekilde tedavisi yapılması için Tarsus Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürlüğüne verilecek. Kızıl Şahinin tedavi yapıldıktan sonra ise tekrar doğaya bırakılacak.” dedi.

Vatandaşlara seslenen Dokucu, bu tarz yaralı hayvanların bulunması halinde hemen durumun yetkililere bildirilmesini istedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir