• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
İHH'dan Gazze'ye ilaç yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İHH İnsani Yardım Vakfı, terör devleti İsrail’in saldırılarını arttırdığı Gazze halkı için başlattığı “Gazze’ye İlaç Ol” kampanyası kapsamında Gazze’ye 250 bin Euro’luk ilaç yardımı yaptı.

Yapılan yardımlarla ilgili İHH Genel Merkezinden yapılan açıklamada; abluka ve İsrail saldırıları karşısında çaresiz kalan Gazze’nin ilaç beklediği belirtilerek; “İsrail ambargosuna bağlı olarak, Gazze'de ihtiyaç duyulan ilaçların yüzde 65'ne ulaşılamıyor. Hastahanelerde tedavi gören yaşlı ve çocuklar gerekli ilaç bulunamadığı için ölümle karşı karşıya.

Ablukanın başladığı 2007 yılından beri Gazze’ye insani yardım gerçekleştiren İHH’nın Gazze’de devam eden kalıcı tüm projeleri, 2013'ten itibaren Mısır'daki krizin patlak verip kapıların kapanmasıyla malzemeler tedarik edilemeyince durdu.

Abluka nedeniyle Gazze’de ilaç sıkıntısı had safhaya ulaşınca İHH, 2013 yılı sonlarında “Gazze’ye İlaç Ol” adıyla bir kampanya başlattı.”denildi.

Yapılan yardımlarla ilgili olarak şu bilgilere yer verildi: “İHH’nın abluka nedeniyle başlattığı bu ilaç kampanyası, son saldırılarla birlikte halkın yoğun desteği ile devam ediyor. Saldırılardan sonra gelen bağışlarla önümüzdeki günlerde Gazze’ye 250 bin Euro’luk ilaç alınacağı bildirildi.”

“Binlerce insan ve STK’yı harekete geçireceğiz”
İşgalci İsrail’e ve Gazze halkına seslenen İHH Başkanı Bülent Yıldırım, “Dünyada birçok İsrail’li bu Siyonistlere karşı harekete geçiyor. Hiç merak etmeyin, inşallah bu yardımlar size ulaşacak. Binlerce insan ve STK’yı harekete geçireceğiz. Filistin halkına hayranım. Onlar tüm insanlığın onurunu, Mescid-i Aksa’yı koruyor. Birlik olun. Aranıza fitne sokmaya çalışanlara izin vermeyin” dedi.  (Fikret Kavgalı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir