• DOLAR 32.49
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2491.3
  • ...
"İnşaatta çalışmak oruç tutmaya engel değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Ramazan ayının sıcak günlerinde zor şartlar altında inşaatta çalışan işçiler, Allah’ın emri olan orucu tutmaya engel olamayacağını belirttiler.

Sabah saat 7.00 civarlarında inşaata gelen çalışanlar, bu saatten itibaren fayans döşemeye başlıyorlar. İnşaatta harç, silim, fayans döşeme yapan işçiler saat 15.00 civarlarında ise işlerini bırakıp evlerine dönüyorlar.

Ustalara harç yapan 48 yaşındaki Ahmet Uzun, “Biz sabah saatlerinde işe geldiğimizde saat 10.00 civarlarında çay molası verip saat 12.00 civarlarında ise öğle yemeği yer bir saat mola verirdik. O saate kadar çok defa su içerdik. Fakat oruca girdiğimizden beri Allah’ın yardımı ile bunlar aklımıza bile gelmiyor” dedi.

Fayans döşeme ustası Aydın Uzun ise, “İlk birkaç gün sıkıntı yaşadık ama şuan çok şükür bir sıkıntı yok, yani alıştık. İnşaatta çalışmak oruç tutmaya engel değildir. Hiçbir iş oruç tutmaya engel olamaz. Tutmayanlara tavsiyemiz, her şey dünya malı değildir. İş değildir. Oruç Allah’ın emridir. İnsanlar ne iş yaparlarsa yapsınlar tavsiyemiz oruçlarını tutmalarıdır.” ifadelerini kullandı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir