• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
Ağrı`da çadırdan yaptıkları camide ibadet ediyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Hayvancılıkla uğraşan ve yazın Ağrı Balık Gölü etrafında bulunan yaylalarda kurdukları çadırlarda kalan yaylacılar çadırdan yaptıkları camide cemaatle namaz kılıp İslami sohbetler yapıyorlar.

Iğdır, Ağrı ve ilçelerinden gelen yaylacılar Balık Gölü etrafına kurdukları çadırların yanında imkânların zor ve kıt olduğu yaylalarda yoğun iş temposuna rağmen ibadetlerini daha güzel ve toplu halde yapabilmek, dini sohbetler yapabilmek için çadırdan bir cami inşa etmeyi ihmal etmemişler. Ayrıca çadırdan inşa ettikleri caminin bir de imamı var.

Yaylacıların bu fedakâr ve samimi tutumlarının yanında, yaklaşık 10 yıldır yıllık izinlerini burada gönüllü imamlık yaparak geçirdiğini söyleyen Ağrı Devlet Hastanesi İmamı Haşim Dursun, bu izin vakitlerini özellikle Ramazan aylarına denk getirmeye çalışması ile yaylacılar hem camiden ve hem de imamdan mahrum kalmıyorlar.

Haşim Dursun,” Ben Ağrı Devlet Hastanesi mescidinde kadrolu imamlık yapıyorum. Yıllık izinleri Ramazan aylarına denk getirerek bu vaktimi yaylalarda gönüllü imamlık yaparak değerlendiriyorum. Bu hayır ortamının oluşmasına vesile oldu buradakiler. Bu çadırı da kendileri ile ortaklaşa yaptık. İşte gerekli ses sitemi ve jeneratör getirerek eksiklerimizi tamamladık. Gündüz ve akşam vakti hoparlörden yayladakilere sohbetler yapıyorum. Yine akşamları teravih namazlarımızı burada kılıyoruz. Cuma namazını ise yakınlarda bulunan köy camilerinde yerine getiriyoruz. Böyle güzel bir hizmet burada sürdürüyoruz. Günlerimiz de burada çok güzel geçiyor. İlmi araştırma yapıyorum, okuyorum. Zaman burada çok güzel geçiyor. “ dedi.

(Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir