• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Başörtülü Kıza Okul Yönetiminden Ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa`nın Siverek ilçesinde, Sivil Toplum Kuruluşları tarafından yeni yapılacak anayasaya çalışmaları öncesinde sıkça dile getirilen tüm alanlarda başörtüsüne özgürlük talepleri, 28 Şubat sürecinde yaşananları aratmayan uygulamaları da beraberinde getirdi. Siverek Gazipaşa İlköğretim Okulu 6. sınıfta okuyan Kevser Temur, kendi isteği ve ailesinin desteğiyle yeni eğitim - öğretim yılında başörtüsü ile okula gitti. Okul yönetimi tarafından başörtüsü taktığı için sınıfa alınmayan Temur, velisi Kutfeddin Temur`un okula çağrılmasının ardından tutulan tutanak ile sınıfa alındı. Okul yönetimi tarafından başının açılması için zorlanan ve hakaretlere maruz kalan küçük kız, başörtüsü ile okula gitmeye devam etmeyi sürdürünce okul yönetimi Temur`a disiplin cezası verdi.

Gelişmeler hakkında açıklama yapan Kevser Temur`un babası Kutfeddin Temur, yaşananlar hakkında okul yönetimini eleştirdi. Okul yönetiminin hiçbir hakla kızına psikolojik baskı ve hakaret yapamayacağını söyleyen
Temur, " İlköğretimde 8 yıllık zorunlu eğitim hakkı vardır. Kılık Kıyafet yönetmeliği bahane edilerek kızımın eğitim hakkı elinden alınamaz. Kızım kendi isteğiyle bu yıl okula başörtüsü ile gitmeye karar verdi. Bizde ailece kızımıza bu konuda destek olduk. Kızım okula başörtüsü ile gidince, okul yönetiminin hakaretlerine uğrayıp, psikolojik baskılara maruz kaldı. Son olarak okulun düzenini bozduğu iddiasıyla kızıma disiplin cezası verdiler. Kızıma yapılacak kötü davranışlar devam ederse cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım" dedi

Konu hakkında bilgi almak için okula giden gazetecileri okuldan çıkaran okul yönetimi, 1981 yılında çıkarılan "Kılık kıyafet yönetmeliğini" uyguladıklarını söyleyerek, yapılanların art niyetli ve kasıtlı olduğunu iddia etti.

Siverek`teki sivil toplum örgütlerinin konu ile ilgili bugün Sulu Camii önünde Cuma Namazının ardından bir açıklama yapması bekleniyor.
A. Uğurlu-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir