• DOLAR 32.567
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2503.407
  • ...
`Ninnilerle uyutulması gereken yavrularımız kurşunlarla susturuldu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN  - Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Mardin il temsilciliği, iftar programı düzenledi. Programa Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da katıldı.

Özel bir otelde düzenlenen iftarda konuşan Gündoğdu, Türkiye`nin yeniden bir inşa sürecinde olduğunu,  vesayetçi Türkiye yerine yeni Türkiye`ye geçiş yapıldığını ifade etti.

Gündoğdu, çözüm sürecinin öncülerinin kendilerinin olmadığını ama öncülük ettikleri davalar ile çözüm sürecine kardeşlik adına destek olduklarını belirtti.

Muhalefetin çatı adayının çözüm sürecine destek olacağını belirtmesine rağmen ona destek olan MHP`den ses çıkmadığını ifade eden Gündoğdu, “Vatanı satıyorsunuz diye her gün bizi tehdit eden MHP, bugün gösterdiği adayının dili ile bu çözüm süreci iyidir deniliyorsa, dün başörtülüyü gördüğünde kırmızı görmüş boğaya dönen ana muhalefetin lideri bugün başörtü sorununu biz çözdük der hale gelmişse (Bu pembe yalan ama olsun) bu Türkiye`nin normalleşmesi demektir. Artık taşların serbest olduğu köpeklerin bağlandığı sürecin millet lehine ilerlemesi demektir. Bunu Memur-Sen aile adına önemsiyorum.” diye konuştu.

Türkiye`nin gezi zekâların başlattığı gezi olayları, 17 Aralık küresel operasyonunun ardından bir cumhurbaşkanlığı adaylık sürecinin yaşandığını ifade eden Gündoğdu, “Elbette referandumda yüzde yüz ittifak ederek evet çıkması için mücadele ettiğimiz aynı değerlere yönelmiş olduğumuz insanlar ile ayrı düşmüş olmanın bir üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama bunu sorumlusu biz değiliz. 17 Aralık’ta gördük ki gezi olaylarındaki bir sanatçı müsveddenin mesele ağaç meselesi değil dediği gibi meselenin dershane, hizmet meselesi olmadığını gördük. Dershanelerin özel okula dönüşmesine kızgınlık bu ülkede ezanı Türkçeye döndürüp camileri ahıra dönüştürenlere sempati ye dönüyorsa bu bizim yolumuz değildir.” dedi.

Suriye ve Filistin konularına da değinen Gündoğdu, zulümlerin yaşandığını burada tarafsızlığın söz konusu olmadığının altını çizerek, “Ninniler ile uyutulması gereken yavrularımız bugün dünyanın gözü önünde kurşunlar ile susturuluyorsa burada denilecek tek söz Merhum Cemil Meriç`in diliyle, `Zulüm karşısında tarafsızlık namussuzluktur` sözüdür. Filistin meselesi ümmetin meselesidir. " dedi.

Memur Sen genel başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı iftar yemeğinin ardından İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından dua edildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir