• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Bursa`dan israil Saldırılarına Lanet Yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - İsrail`in Gazze’ye gerçekleştirdiği ve 170’den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırılara Bursa’dan tepkiler artarak devam ediyor. Bursa Mustazaflar Cemiyeti düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla saldırıları telin etti.

Basın açıklamasını okuyan Mustazaflar Cemiyeti Bursa ŞubesiBaşkan Yardımcısı Hasan Şenol, “Terör devleti işgalci İsrail yine Müslüman Filistin halkına yönelik acımasız bir katliama girişti. Kaçırılan İsrailli üç illegal yerleşimci gencin faili meçhul bir cinayete kurban gitmesi ardından İsrail işgal rejimi, boş bir alanda bulunan cesetlerin sorumluluğunu alelacele Filistin direniş hareketi Hamas’a atarak Filistin halkının üzerine bomba yağdırmaya başladı.”dedi.

“Gazzeliler sahurlarını İsrail bombalarıyla, iftarlarını ise şehadetle yapıyor”

Yahudi yerleşimcilerin 17 yaşındaki Muhammed Ebu Hudayr’ı kaçırıp benzin içirdikten sonra diri diri yakmalarını unutturmaya çalıştıklarını ifade eden Şenol, “Gazzeliler yapılan saldırılar sebebiyle sahurlarını İsrail bombalarıyla, iftarlarını ise şehadetle yapıyor. Dünya ise bu acı tabloya seyirci kalıyor. İsrail Gazze’de ki Müslüman kardeşlerimizin üzerine 5 gün içersinde 500 tondan fazla bomba ile ölüm yağdırdı.”şeklinde konuştu.

Hamas’ın ümmetin onuru olmaya devam ettiğini söyleyen Şenol, “İsrail Siyonistleri firavundan öğrendikleri bu vahşeti yıllardır Müslümanlara uyguluyorlar. Çünkü biliyorlar ki bu çocuklar büyüdüğünde Allah`ın izniyle her biri Siyonistlerin karşısına yiğit bir Hamas savaşçısı olarak, bir Şeyh Ahmet Yasin bir Rantisi bir Şikaki olarak çıkacaktır.”ifadelerine yer verdi.

“Filistin halkı dün olduğu gibi bugün de muazzam bir direniş destanı yazıyor”

Bombardımanlara rağmen Filistin halkının muazzam bir direniş destanı yazdığını dile getiren Şenol, “Bu izzetli duruş karşısında daha da kuduran siyonist kâfirler, bombalarla, katliamlarla vahşi bir soykırım peşindeler. Hitleri aratmayan yöntemlerle bir türlü sindiremedikleri Filistin halkını topyekûn imha etmeye çalışıyorlar.”diye konuştu.

Şenol sözlerini şöyle sürdürdü: “Peygamber Sevdalıları Platformu ve Mustazaflar Cemiyeti  Bursa Şubesi olarak yaşanan vahşet karşısında başta Türkiye olmak üzere, İslam dünyasını harekete geçmeye çağırıyoruz.”dedi. Şenol, saldırıların durdurulması konusunda uluslararası bir baskı oluşturulmasını talep ettiklerini ifade etti.

Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklamasında  ‘Hamas’a selam direnişe devam, zalimler için yaşasın cehennem’ sloganları atıldı.

Açıklama Hasan Şenol’un yaptığı duadan sonra son buldu. (Zeki Aras/Veysi Siyah-iLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir