• DOLAR 32.573
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2426.93
  • ...
Avusturya`daki Müslüman gençler sahurda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VİYANA - Tirol bölgesi Fügen`de faaliyet sürdüren Mevlana Camii, Sahur Programı düzenledi. Mevlana Camii, Saidi Nursi Camii, Milli Görüş ve Diyanetin katılımıyla gerçeklesen program Camii gençlerinin yoğun ilgisiyle geçti.

Kılınan Teravih namazının ardından başlayan sahur programı Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından, Mevlana Camii Hocası Ömer Ayaz gençlere yönelik bir konuşma yaptı. İman ve Sünnete değinen Ömer Hoca, konuşmasını Sahabelerin hayatından kıssalar ile sürdürdü.

Ömer Ayaz`ın konuşmasının ardından, İlahi sanatçısı Abdullah Nayir ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Daha sonra mikrofonu alan Latif Sertkayaya, Gazze`de zulüm gören Müslümanları unutmayıp, onların yasadığı acıyı her Müslüman`ın kendi içinde yaşaması gerektiğini, bu acıyı onlarla yaşamayanların, imanlarının olgunlaşmadığına ifade etti.

Okumanın önemine değinen Sertkaya, "Bir iddia dile getirildiği zaman ispat gerekir, Allah`ı seviyor musunuz diye sorduğumuz zaman, herkes seviyorum diyor. Yalnız bu sadece bir iddiadır ve ispat gerektirir, nasıl mı? Eğer Allah`ı ve Peygamberini seviyorsak onların bizlere gösterdiği yolu takip edip sevdiğimizi gösterelim. İste o zaman gerçek bir şekilde seviyoruz diye iddia edebiliriz." dedi.

İlahi sanatçısı Abdullah Nayir ve Camii Gençlerinin seslendirdiği ilahilerin ardından katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

Program, Sabah namazının kılınması ve akabinde çekilen zikir ile sona erdi. (Kasim Tufan, Recep Abay - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir