• DOLAR 32.597
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2494.749
  • ...
Gazze`de Şehid Sayısı 172`e Yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

GAZZE - Gazze`deki Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, siyonist israil`in Gazze`nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği hava saldırılarında 3 kişi, Gazze`nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde bir grup Filistinliye yönelik hava saldırısında da 5 kişi hayatını kaybetti.

Gazze`deki bir eve düzenlediği bombardımanda yaralanan 1 Filistinli de hayatını kaybetti.

Saldırılarda 73 kişi yaralandı.

siynist israil`in geçen haftadan bu yana Gazze`ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 172`ye yükseldi, bin 267 kişi ise yaralandı.

siyonist israil`in daha önce düzenlediği saldırılarda 172 kişi hayatanı kaybetmiş, bin 260 kişi de yaralanmıştı.

7 Filistinli daha yaralandı

siyonist israil`in Gazze`ye düzenlediği son saldırılarda 7 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıkları, siyonist israil`e ait savaş uçaklarının, Gazze`nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda er-Rimal semtinde hükümete ait bilgisayar sistemlerinin bulunduğu binanın hedef alındığını ve 5 kişinin yaralandığını ifade etti.

Şeyh Aclin semtinde ise Şemleh ailesine ait eve düzenlenen saldırıda 2 kişinin yaralandığı belirtildi.

Öte yandan, siyonist israil savaş uçakları tarafından Deyru`l Belah kentinde en-hedef alınan Nur Camisi`nin tamamen yıkıldığı ve çevredeki evlerin zarar gördüğü bildirildi.

Tarım arazilerine düzenlenen hava saldırılarında ise yakın bölgelerdeki evlerde büyük çapta hasar meydana geldiği kaydedildi.

560 ev zarar gördü

Filistin uzlaşı hükümetinin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine, siyonist israil`in Gazze`ye yönelik saldırılarında 560 evin tümüyle zarar gördüğünü belirtti.

Hasayine, "siyonist israil`in Gazze`de geçen pazartesi günü başlattığı saldırılardan şimdiye kadar 560 ev tümüyle, 12 bin 800 ev ise kısmen zarar gördü" dedi.

Ürdün`de, Gazzeliler için kan bağışı

Ürdün`de, Gazzeliler için kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Başkent Amman`da, siyonist israil`in saldırılarına maruz kalan Gazzeliler için düzenlenen kampanyaya Ürdünlüler yoğun ilgi gösterdi.

Ürdün Ticaret Odası Birliği tarafından organize edilen ve 2 gün sürecek kampanyaya destek verenlerden Muhammed Hamid, yaptığı açıklamada, "Umarım, Gazzeli kardeşlerimizin ihtiyaç duyduğundan daha çok kan bağışına ulaşabiliriz" dedi.

Ömer Kılani de "Ürdünlülerin kanının, en azından siyonist israil`in saldırılarında yaralanan sivillere yardım sağlamasını umuyorum" diye konuştu.

Arap dünyasının tutumunu eleştiren Kılani, "siyonist israil`in Gazze`ye ve Filistinlilere yönelik başlattığı saldırılarla işlediği sistematik suça Arap dünyasının sessiz kalması hayal kırıklığı" ifadelerini kullandı.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir