• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
Belçika`dan  Filistin`e Destek, israil`e Lanet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BRÜKSEL- Siyonist rejim israil’in Gazze’ye karşı günlerdir devam eden insanlık dışı saldırılarını kınamak amacıyla Belçika’nın Anvers şehrinin kuzeyinde bulunan Sint- Jansplein meydanında düzenlenen etkinlikte bir araya gelen birçok kesimden insan, israil’in tutumunu lanetledi.

Filistin’de yaşanan katliama tepki göstermek için sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta başlatılan bir kampanyayla bir kitle oluşturan katılımcılar, bir yürüyüş yapma kararı aldı. Kampanyaya katılımın artması üzerine, belediye ve polisin yönlendirmesiyle, organizatörler etkinliğin meydanda yapılmasını kararlaştırdı. Geçtiğimiz Cumartesi  günü ikindi namazının ardından katılımcılar, yerel saatle 19.00’da Filistin bayrakları, çeşitli afiş ve dövizlerle meydanı doldurdu.

Avrupa devletlerinin gösterdikleri tutumla bu suça ortak olduklarının vurgusunun yapıldığı  konuşmalarda, batının ve Arap devletlerinin bu zulmün durdurması için israil’e baskı yapmaları gerektiği ifade edildi. Yapılan konuşmalar sık sık Katil israil, terörist İsrail, terörist ABD, çocuk ölümleri son bulsun ve  özgür Filistin sloganlarıyla kesildi.

Yoğun katılımın olduğu etkinliğin ağırlığını çeşitli ülkelerden gelen Müslümanlar oluştururken, çok sayıda Belçikalı ve farklı ülkelerden gayrı Müslimlerin de etkinliğe destek verdikleri,  birçok parti ve STK’nın da etkinlikte yer aldığı görüldü.

(Abdurrahman Ekinci- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir