• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
Wiesbaden`de gurbetçi ailelere geleneksel iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

WİESBADEN- Almanya’nın Wiesbaden kentinde bulunan Vahdet Camii  yönetimi, her yıl olduğu gibi bu yıl da  gurbetçi aileleri  misafir ederek, iftar yemeği verdi.

Haftanın  Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri  verilen iftar yemekleri ile birlikte  mübarek Ramazan geceleri de topluca ihya edildi.

Eşleri ve çocukları ile birlikte  her hafta davete icabet eden gurbetçiler, bir haftanın iş stresini atarak, cami ortamında mübarek Ramazan’ın feyzinden  istifade etme fırsatı yakaladı.

Kadınlar, Vahdet Camii’nin bayanlar bölümünde iftar programlarını, sinevizyon ve ses sitemi ile izlerken, birlikte getirdikleri çocukları da, çocuk köşesinde oyuncaklarla  eğlendi.   

Her hafta verilen iftar yemeklerinin ardından Cami hocası  Yatsı namazına kadar, Ramazan’ın faziletleri ile  Zekat ve Fitrelerle ile ilgili konulardan sohbet verip, gelen soruları yanıtlıyor.Yatsı  ve Teravih namazlarının kılınmasının ardından,  gurbetçiler  aileleriyle birlikte evlerine dönüyorlar.

Vahdet Camii’nin yöneticileri, geleneksel olarak her yıl haftanın 3 günü, iftar yemeği verdiklerini, imkanları ölçüsünde bu geleneği sürdüreceklerini ifade ettiler. (Mehmet Gündüz/Enes Oral-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir