• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
İsrail Ankara Büyükelçiliği önünde protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA – Gazze’ye yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen vatandaşlar İsrail’in Ankara büyükelçiliği önünde toplandı.

Yurdun çeşitli illerinden gelen vatandaşları karşılayan İHH Ankara Şubesi yetkilisi Mustafa Sinan yaptığı kısa konuşmada, “Bizler burada Müslümanın onurlu duruşu şeklinde duracağız. Zalimleri lanetleyeceğiz, mazlumların yanında olduğumuzu belirteceğiz. Hakkı haykırıp batıla inşallah dur diyeceğiz. Bir gün gelecek inşallah bu elçiliğin önünde iftarımızı yapacağız. Onları da inşallah hak ettikleri yere yani cehenneme göndereceğiz” dedi.

Sinan, “Bizler inanıyoruz ki hak inşallah hâkim olacak, batıl perişan olacak. Bundan sonra da bütün dünyadaki Müslümanlar olarak hakkı haykırıp hakkın hâkim olduğu bir nizamı idame edeceğiz. Ve inşallah bu çizgide sonuna kadar hareket edip son nefesimizi inşallah bu şekilde vereceğiz” şeklinde konuştu.

Sinan’ın yaptığı konuşmadan sonra iftar vaktinin girmesine kadar sloganlar atıldı, akabinde İsrail büyükelçiliğinin önündeki Seymenler parkında iftar yapıldı.

Tekbirlerin sık sık getirildiği protesto eyleminde “ Katil İsrail Ankara’dan defol, Kahrolsun İsrail” şeklinde sloganlar atıldı.

Öte yandan protesto eyleminin sahura kadar süreceği öğrenildi. (Fatih Gültekin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir