• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Filistinliler için dua seferberliğine çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Aralarında Mustazaflar Cemiyeti ve Memur Sen’inde bulunduğu 72 İslami STK tarafından Siyonist işgalci İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınamak amacıyla  ‘Filistinliler için dua seferberliğine çağrı’ adlı programın ikincisi düzenlendi.

Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda düzenlenen programda teravih namazı kılındı.

Gazze’de şehit olanlar için gıyabi cenaze namazının da kılındığı programda kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Yoğun katılımın gözlendiği programda sık sık tekbirler getirilerek ‘Kahrolsun İsrail’ sloganları atıldı.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun da katıldığı programda 72 İslami STK adına hazırlanan açıklamayı okuyan Abdurrahim Ergin, İsrail’in daha fazla Müslüman kanı dökebilmek için her türlü aşağılık davranışı yapabileceğini kaydetti.

“Irkçı emperyalizmin vicdanı yoktur”

Yetmiş yıldır İsrail’in her türlü katliamlarına ortak olan ve destek çıkan Birleşmiş Milletlerden, ABD’den ve Avrupa ülkelerinden bu yeni saldırılar için bir tepki beklemenin yersiz olduğunu belirten Ergin, “Irkçı emperyalizmin vicdanı yoktur. Irkçı emperyalizmin adalet anlayışı yoktur. Onlar, Siyonist İsrail’e karşı, meşru müdafaa hakkını kullanan Müslüman Filistin halkını kınarlar. Siyonist İsrail’in saldırılarında savunmasız çocuk ve kadın yüzlerce Müslüman’ın öldürülmesinden esef duyduklarını söyleyip geçerler.” dedi.

“Filistin’in acil gıda ve ilaç yardımına ihtiyacı var”

Siyonist İsrail’in her ramazan ayını Müslümanlar için kan gölüne dönüştürmeyi rutine bağladığını aktaran Ergin, Filistinli Müslümanların acil gıda ve ilaç yardımına ihtiyacı olduğunu hatırlattı.

“Karşımızda çocuk öldürmekten haz alan aşağılık bir zihniyet var”

İsrail’in tüm yaptıklarının insanlık suçu olduğuna dikkat çeken Ergin, “Karşımızda, Ramazan ayını cehenneme çevirmekten haz alan, kadın ve çocuk öldürmekten haz alan aşağılık bir zihniyet vardır. Saldırılarda meskenlerin yanı sıra mabetler ve sağlık merkezleri de vurulmuştur. Mabetlere yapılan saldırılar, Siyonist İsrail’in bir soykırım yaptığının göstergesidir.” şeklinde konuştu.

Program, Molla Hüseyin Solmuş Hoca’nın yaptığı duanın ardından son buldu.

(Hamza Adiyaman – İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir