• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2514.727
  • ...
Hırkayı şerif ziyarete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’e ait Hırkayı Şerif, Çermik ilçesinde halkın ziyaretine açıldı.


Kale Mahallesindeki Selimiye Öğrenci Yurdu'nda bugün 15,30’da ziyarete açılan Hırkayı Şerif’i ziyaret eden ilçe halkı, duygulu anlar yaşadı.

Her yıl Ramazan ayında Diyarbakır ve ilçelerine Peygamber efendimize ait Hırkayı Şerifi cam kutu içinde ziyarete açtıklarını belirten Selimiye Yurdu yetkililerinden Mevlüt Solmaz, bu şekilde Asrı Saadet’ten manevi bir haz yaşadıklarını söyledi.

“Hırkayı Şerifi günümüze kadar ulaştıranlardan Allah razı olsun” diyen Solmaz, Hırkayı Şerifin günümüze kadar nasıl ulaştığını şöyle açıkladı; “Diyarbakır’da zamanında çok soylu ve zengin bir aile olan Aksoy ailesi yaşarmış. Bu ailenin cenabı haktan dileği Peygamber efendimize ait bir şey bulup muhafaza etmekmiş. Aksoy ailesi yemenden bir kafilenin geleceğini haber almış. O kafilenin yolunu gözleyen aile, dileği gerçekleşsin diye Allah’a her zaman niyazda bulunurmuş. Kafile Diyarbakır’a gelince bu dileklerini kafile başkanına arz etmişler. Kafile başkanı da peygamberimizin hediyesi olan hırkayı şerifin bir bölümünün kendilerinde olduğunu Aksoy ailesine söylemiş. Aksoy ailesi bu hırkayı şerife sahip olmak ve onun muhafazakarlığını yapmak için tüm malını, mülkünü ortaya koymuş. Sonunda bu samimi ailenin duası kabul olmuş ve hırkayı şerifin bir parçası kendilerine kapalı bir kutu içinde gönderilmiş. Zamanın soylu Aksoy ailesi  bu hırkayı şerifi muhafaza edip günümüze kadar ulaştırmıştır. Allah bu aileden razı olsun.”şeklinde konuştu. (Murat Yaman – İLKHA )
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir