• DOLAR 32.499
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2431.011
  • ...
“siyonist israil, Yasaklı Silahları Kullanıyor”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze`nin Göz Yaşları isimli kitabın yazarı, Norveçli anestezi uzmanı ve Kuzey Norveç Üniversite Hastanesi Acil Tıp Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mads Gilbert, Gazze`deki Şifa Hastanesinde düzenlediği basın toplantısında, hastanelere getirilen ölü ve yaralıların yüzde 25`ini kadın ve çocukların oluşturduğunu, yaraların teşhisi ve cesetlere yapılan otopsilerde, İsrail`in uluslararası kanunlarla yasaklanmış silahları kullandığının tespit edildiğini ifade etti.

Gibert, İsrail`in yasaklanmış silahları kullanması sonucu hastaneye getirilenlerin vücutlarında, özellikle kol ve bacaklarında ciddi yaralanmalar oluştuğuna dikkati çekti.

Basın toplantısında Gazze`de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanı yardımcısı Dr.Yusuf Ebu er-Riyş de, ``İsrail`in uluslararası kanunlarla yasaklanmış silahları kullanması, insan hakları ve uluslararası sözleşmelerin apaçık ihlalidir`` dedi.

Riyş, ``İsrail`in bütün askeri donanımı kadınlara, çocuklara ve savunmasız sivillere karşı kullanması nedeniyle çoğunda ağır sakatlıklar meydana geldi" diye konuştu.

Gazze Şeridi`nde İsrail`in savaş suçlarını inceleyen insan hakları kuruluşlarını, İsrail`in Filistin halkına yönelik sürekli işlediği yüzlerce savaş suçunu belgelemeye çağıran Riyş, İsrail`in savaşın başından beri, sivilleri ve aileleri kasıtlı olarak, öncesinde bir uyarı yapmadan doğrudan hedef aldığını ve çok sayıda sivil kayba yol açtığını ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir