• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bursalı yetimler  'Kardeşlik İftarı'nda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa’da yaşayan bin 600’e yakın yetim ve öksüz ailesi, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Kardeşlik İftarı’nda buluştu.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Büyük Teras’ta gerçekleşen iftara; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Bursa milletvekilleri, siyasiler, belediye bürokratları, yetim ve öksüzler katıldı.

Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 12 Temmuz’un dünyanın pek çok ülkesiyle Türkiye’de yetimler günü olarak kutlandığını söyledi. Başta son peygamber Hz. Muhammed Aleyhisselam olmak üzere birçok kişinin yetim ve öksüz büyüdüğünü belirten Arınç, “Yetimler gününün kutlaması olur mu? Olursa böyle olur. Ramazan ayının bir akşamı, oturur çorbamızı beraber içeriz. Büyükşehir Belediyemiz 12 Temmuz Dünya Yetimler Günü nedeniyle bizleri aynı Ramazan sofrasında buluşturdu.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 11 ayın sultanını fırsat bilerek böyle bir organizasyona giriştiklerini ve Bursa’nın 17 ilçesinden bin 600’e yakın aileyi Merinos’taki iftarda buluşturduklarını söyledi.

Başkan Altepe, iftara katılanların Kadir Gecesi ile Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, iftarda masaları dolaşarak katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.  (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir