• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Terörist israil, Saldırmak İçin Füzeleri Mazeret Sayıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Terör rejimi israil Ordusu, Gazze`den israil`e bugüne kadar fırlatılan füzelerden 635`inin güney kesimlere düştüğünü, 147`sinin de "Demir Kubbe" savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Siyonist israil tarafından bugüne kadar Gazze`den fırlatılan füzelerin yol açtığı hasar ile ölen ya da yaralananlara ilişkin herhangi bir açıklamada bulunulmadı. Kamuoyuna sadece, israil`e fırlatılan füzelerin halk arasında yol açtığı paniğe ilişkin görüntüler dikkat çekti.

Terörist katil israil`in düzenlediği hava saldırılarında ise ölenlerin sayısı 166`ya, yaralıların sayısı bin 120`ye yükseldi. Özellikle sivillerin yaşadığı binalar tahrip edilirken, çok sayıda kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

-Fırlatılan füzelerin bahanesiyle bomba yağdırdı

Öte yandan, Gazze Şeridi`nden atılan füzeleri bahane eden israil Ordusu yaptığı açıklamada, Gazze`ye yönelik saldırılarda pazartesi gününden bu yana bin 320 hedefi vurduğunu bildirdi.

Açıklamada, "Hedefler, 735 rampa, 64 eğitim kampı, 58 silah deposu, 32 Hamas yönetimine ait tesis 29 Filistinli örgütlerin haberleşme alt yapısını ve birçok farklı mekanı kapsıyor" denildi.

-Füzeleri bahane ediyor

Gazze`deki El-Ezher Üniversitesi siyasi bilimler profesörü Esad Ebu Şerh, "israil, Filistinli direnişçilerin füzelerini Gazze Şeridi’ne saldırmak için mazeret sayıyor" dedi.

Siyonist israil’in, Filistinli direnişçilerin ürettiği füzeleri Gazze Şeridi’ne saldırmak için mazeret sayarken, söz konusu füzelerin bir tür “korku dengesi”ni sağlamayı başarmasının ardından, israil’in “yıkıcı güce” başvurduğu belirtiliyor.

Gazze’deki El-Ezher Üniversitesi siyasi bilimler profesörü Esad Ebu Şerh, Filistinli direnişçilerin sahip olduğu füzelerin, israil’in elinde bulundurduğu füzelerle kıyaslanamayacağını belirterek, "israil, Filistinli direnişçilerin füzelerini Gazze Şeridi’ne saldırmak için mazeret sayıyor" diye konuştu.

Ebu Şerh, “Dünya füze kelimesini duyduğunda Gazze’deki direnişçilerin yok edici silahlara sahip olduğunu zanneder, halbuki olanlar 2 milyona yakın Filistinli vatandaşın insancıl isteklerini görmezlikten gelen ve tarihte en uzun ablukayı uygulayan israillilere karşı başvurulan caydırıcı unsurun uygulanmasından ibaret” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir