• DOLAR 32.518
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2432.252
  • ...
LYS`de Dereceye Giren Çocuk PKK Tarafından Kaçırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda başlattıkları oturma eylemi devam ediyor. Lise son sınıf öğrencisi oğulları Serkan Yıldız’ın PKK tarafından dağa kaçırıldığını belirten Yıldız ailesi, Diyarbakır’da oturma eylemi yapan ailelere destek verdi.

 

Oğlunun Lisans Yerleştirme Sınavı’nda Türkiye çapında dereceye girdiğini söyleyen baba Celal Yıldız, PKK’nin oğlunu kaçırdığını belirtti.

 

“PKK LYS’de dereceye giren oğlumu kaçırdı”
Kaçırıldığı günden bu yana oğlundan hiçbir haber alamadıklarını aktaran Yıldız, “3 gün önce bu eyleme katıldık. Çocuğum 23 Haziran Cumartesi günü LYS sınavından çıktıktan sonra kayboldu. LYS’de Türkiye 58’incisi oldu. O, kesinlikle dağa kaçırıldı. Bu mübarek ayda arkadaşlarımızla burada oturup ter dökerken, fazla bir şey mi istiyoruz? Biz, çocuklarımızı istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Oğlunun kaçırılmasıyla ilgili BDP’li yöneticilerle görüştüğünü sözlerine ekleyen Yıldız, BDP’lilerin kendilerini muhatap almadıklarını söyledi.

 

“BDP yöneticileri bizi muhatap almıyorlar”
Yıldız, BDP’lilerin kendilerini dikkate almamasına tepki göstererek, “BDP yöneticileriyle buluştuk. Bizi muhatap bile almıyorlar. Gültan Kışanak ile görüşmeye gittim, beni içeriye bile almadılar. Selehattin Demirtaş, Berkin Elvan için ter döktü. Hepimiz gördük. Bizim de ciğerimiz yok mu? Bizim de canımız yok mu? Bizim de çocuğumuz çocuk. Bizleri neden dikkate almıyorlar.” diye belirtti.

 

“Evimizi sahipsiz bırakıp buraya geldik”
Oğlunun bulunması için zor şartlar altında eyleme katıldıklarını aktaran anne Remziye Yıldız ise, “Oğlum çalışkandı, hatta sınıf birincisiydi. Cumartesi günü sınavdan çıktıktan sonra babasını aradı. Sınavının iyi geçtiği müjdesini verdi. Saat 20.00`den sonra telefonuna ulaşılamadık. O günden bu yana arıyoruz ama hiçbir haber alamadık. Başına ne geldiğini bilmiyoruz. Bu sıcaklarda evimizi sahipsiz bırakıp buraya geldik. Çocuklarımız evde tek başınadır.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir