• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
Bakan Müezzinoğlu: Gazze'de çocuklar yetim kalıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP – Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İnsani Yardım Vakfı (İHH)’nın organize ettiği “Dünya Yetimler Günü” iftar programına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İsrail’in Gazze’ye yönelik uyguladığı vahşete dikkat çekti.

Gazze’de çocukların katledildiğini ve çocukların yetim kaldığını söyleyen Müezzinoğlu, “İslam âlemi olarak, Müslümanlar olarak Ramazan ayını son yıllarda sıkıntılı ve acılarla dolu yaşıyoruz. Gazze’de çocuklar katlediliyor. Çocuklar yetim kalıyor. Ne yazık ki yine Filistin’de Gazze’de yine çocuklar katlediliyor, insanlar katlediliyor. Çocuklar yetim kalıyor, aileler perişan oluyor. Paramparça bir yapıya İsrail veya dünyanın farklı güçleri yön vermeye çalışıyor. Suriye’de benzer tabloları yaşıyoruz. Bu acıları paylaşırken istiyoruz ki dünyada daha çok adalet olsun dünyada daha fazla huzur olsun. Ama ne yazık ki barışa, huzura kastedenler var. Yetimlerin sayısının artmasına vesile olanlar var.” dedi.

Müezzinoğlu, “Tüm yetimlerimiz şunu bilmeli ki biz aile olma hukukunu onlara sahip çıkma duygusunu kimsesizlerin kimsesi olma derdini taşıyan bir milletiz. Bizler yetimlerin sesi olmaya ve onlara sahip çıkmaya devam etmeye çalışacağız. Ramazan en güzel ve en önemli bereketi birbirimize olan sevgimizi paylaşarak çoğaltabilmemizdir. Birbirimize olan kardeşlik duygularımızı paylaşarak güçlendirebiliriz. Yetimlerin ve kimsesizlerin anıldığı veya hatırlanıldığı bu sofralarda sevgimiz katlanarak büyüyecek ve artacaktır.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir