• DOLAR 32.552
  • EURO 34.878
  • ALTIN 2431.046
  • ...
İhsanoğlu Edirne'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EDİRNE - Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Edirne’yi ziyaret etti.

Öğle saatlerinde Edirne Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden İhsanoğlu, Edirne Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Gürkan, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle sohbet etti.

Edirne Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Gürkan, İhsanoğlu’na Edirne tarlalarından toplanan bir başak demetini verdi.

İhsanoğlu daha sonra bir otel önünde bir basın toplantısı düzenledi.  Seçim kampanyasının gidişatından bahseden İhsanoğlu, “16 Haziran’da başlayan yolculuğumuzun amacı adı Türkiye olan büyük tarlanın içerisine sevgi, saygı, birlik ve dirlik tohumlarını ekmektir. Saygısızlık tohumlarından, nefret tohumlarından şikayetçiyiz. Şer odaklarının Türkiye üzerinde yaratmak istedikleri etkileri önleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Dış politika gündemine dair mesajlar veren İhsanoğlu, dış politikada yaklaşım konusunda Yurtta Sulh, Cihanda Sulh vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin yerel seçimler ve genel seçimlerden farklı olduğunu söyleyen İhsanoğlu, “Yurtdışındaki sıkıntılar karşısında ülkenin menfaatlerini iyi bilen birinin Cumhurbaşkanı olması tüm Türkiye’nin menfaatine uygun olacaktır” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara “Oyunuza sahip çıkın” çağrısı yapan İhsanoğlu,  “Cumhurbaşkanının en hayırlı vazifelerinden biri ülkenin yurtdışındaki itibarını artırmak ve milletin sofrasına gelen ekmeği büyütmektir. Ben de bunun için çalışacağım.” dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir