• DOLAR 32.534
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2492.129
  • ...
4 Yılda 866 Bin Dinleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nın düzenlediği iftar programında konuşan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek dinlemeler ile ilgili yaptıkları incelemenin sonuçlarını paylaştı.

İpek "Televizyonlara, gazetelere, internet sitelerine, binlerce insana ait dinleme kayıtları yer alıyor. Yakın bir tarihte kapatılan özel yetkili mahkemeler ile TMK gereği kurulan mahkemelerde yapılan incelemelerde, benim aldığım sonuca göre, 2010 ile 2014 yılları arasında, 297 bin adli dinleme, 569 bin önleme dinlemesi olmak üzere toplam 866 bin dinleme yapılmış olduğunu tespit ettik. Bu çalışma halen devam ediyor." dedi.

"Kim adına dinlediklerini bilmemiz gerek"

Müsteşar İpek dinlemelerle ilgili şunları da söyledi:
"Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, bakanlar, miletvekilleri, işadamları, gazeteciler neden dinlenir? Projeleriyle gurur duyduğumuz, övündüğümüz, savunma sanayinin, neredeyse bütün yöneticileri ve uzmanları, Aselsan`ın yöneticileri, Makine Kimya Endüstrisi`nin yöneticileri, Türk milletinin gözbebeği silahlı kuvvetlerimizin muvazzaf ve emekli subayları, hakkın rahmetine kavuşan eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, Hufzullah Gültekin adıyla ve terör suçuyla dinlenmiş. Bunları kim adına ve ne için dinlediklerini mutlaka bilmemiz gerekiyor."

Aljazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir