• DOLAR 32.595
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2507.88
  • ...
"Kuran'ı anlamak için peygamberin hayatına bakmak lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep’te düzenlenen “Zamanı Kur’an Kadınlar” programına konuşmacı olarak katılan Gazeteci/yazar Sibel Erarslan Şehitkâmil Kongre Merkezi’nde bayanlarla bir araya geldi.

Geçmişte önemli görevler üstlenen kadınların başında,  Hz. Hatice, Hz. Aişe, Hz. Fatıma ve Hz. Asiye’nin geldiğine dikkat çeken Eraslan, günümüz kadınlarına sahabe kadınların hayatlarını örnek almalarını tavsiye etti.

Kur'an-ı Kerim’de Müslümanların nasıl yaşaması gerektiğinin açıkça anlatıldığını belirten Erarslan, “Kur'an-ı Kerim Ramazan ayında nazil olmuştur. Kur'an-ı Kerim’de Müslümanların nasıl yaşaması gerektiğinin açıkça anlatılmaktadır. Eğer Kuran’ı anlamak istiyorsak Hz. Peygamberin hayatına bakmamız lazım. Onun (sav) hayatını daha yakından tanımamız gerekiyor. Tarihte ilk yabancılaştırma, ötekileştirme projesi Mekke’de 80 kişiden oluşan bir gruba düzenlemiştir. Ebu Cehil’in önderliğinde bütün insanlar Müslümanlara boykot uyguladılar. Hz. Hatice ise bu dönemde bütün mal varlığını bu Müslümanlara verdi.” şeklinde konuştu.

İslam toplumlarının en büyük meselesinin yetimler olduğunu ifade eden Erarslan, “Bugün Irak’ta 1,5 milyon yetim çocuk var. Keza Afganistan’da, Bosna’da, Çeçenistan’da yetim çocuklar var. Bizim bunları anlamamız ve dertlenmemiz lazım.” dedi.

Programa katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Müslüman coğrafyasının huzurlu olmadığına dikkat çekerek, “Bu coğrafyalara huzur ne zaman gelecek. Bizlerin şimdi bunu sağlamamız lazım. İnsanlarımızı Kur’an ve Peygamber ile daha çok buluşturmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Program soru cevap bölümünden sonra sona erdi.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir