• DOLAR 32.582
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2430.45
  • ...
Erdoğan ile Ruhani Telefonda Gazze`yi Görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile Gazze konusunda telefonla görüştü. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan ve Ruhani, saldırıların durdurulması ve acilen ateşkes sağlanması için başta İslam ülkeleri olmak üzere uluslararası toplumun acilen girişimlerde bulunması çağrısı yaptı.

İki liderin, saldırılara son verilmesinin yanı sıra Gazze halkına acilen insani yardım ulaştırılması gerektiğini de vurguladıkları öğrenildi.

Türkiye olarak Gazze halkına acil gıda ve ilaç yardımı için gerekli talimatları verdiğini belirten Başbakan Erdoğan`ın, israilliler ile Filistinliler arasında Kasım 2012`de sağlanan ateşkes mutabakatına geri dönülmesinin önemine de dikkati çektiği kaydedildi.

Gazze`ye yönelik saldırıları kınayan Erdoğan ve Ruhani`nin, saldırıların durmasını sağlamaya yönelik girişimler ve insani yardımlar konusunda her iki ülkenin dışişleri bakanlarının yakın temas içinde olmaları hususunda mutabık kaldıkları bilgisi edinildi.

ABBAS TÜRKİYE`YE GELİYOR

Terörist israil`in Gazze`ye operasyonu tüm şiddetiyle sürerken, Filistin Devlet Başkanı Abbas, 18 Temmuz`da İstanbul`a gelerek Erdoğan`la görüşecek.

Gerçekleşecek görüşmede bir kez daha Gazze`de yaşanan son gelişmeler değerlendirilecek.

Başbakan Erdoğan, dün de Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas`ın siyasi büro şefi Halit Meşal ile birer telefon görüşmesi yapmış, bilgi almıştı.

Siyonist israil`in Gazze`ye yönelik saldırılarını kınayan Erdoğan, saldırılarını derhal durdurması ve ateşkese geri dönülmesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan Başbakan`ın Gazze`e yardım talimatı üzerine TİKA Filistin Ofisi, Gazze`ye acil gıda ve ilaç yardımı yapmak için harekete geçti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir