• DOLAR 32.512
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2490.755
  • ...
Camilerini inşa eden gönüllüler yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Beşevler Mahallesi’nde bir yıl önce cami inşasına başlayan mahalle sakinleri caminin kalan kısmını bitirebilmek için hayırseverlerden yardım bekliyor.

İnşa ettikleri cami hakkında bilgi veren cami komisyonu sorumlusu A.Kadir Gümüş, “Biz yıllardır kendi imkânlarımızla namazlarımızı damlarda toplanıp kılıyorduk. Teravih namazlarını damlarda kılıyorduk. Sonra bir evimizi mescit edindik. Ama içimiz bir cami sahibi olamadığımızdan dolayı kan ağlıyordu. Sonra büyüklerimizle el ele verdik ve bir cami yapmaya karar verdik." dedi.

Diyanet'ten verilecek miktarın yeterli olmaması nedeniyle Diyanet'e başvurmadıklarını belirten Gümüş, "Bir yıl önce camimizin temelini attık. Ve bir sene sonra Ramazan ayına camimizin ilk katını yetiştirdik. Camimizi üç katlı yapacağız ve ileride ilk katını taziye evi ikinci katını bayanlara ayıracağız. Üçüncü katımızı ise ilim tahsili için hazırlayacağız. Orada hem Kur’an eğitimi hem de Arapça eğitimi vereceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı.

Gümüş, "Bize bu camiyi niye yapacaksınız diyorlar. Biz diyoruz ki camiler Allah'ın evleridir, müminlerin yerleridir. Hz. Muhammed'in hayatına baktığımızda cami medresedir, cami karargâhtır, cami hastanedir, cami öksüzlerin yetimlerin yeridir. Biz bu yüzden camimizi yaptık. Kalan kısımları için hayırseverlerden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Ayıca Gümüş, camiye imam için Diyanet’e başvurduklarını ve şuan fahri imamlarının olduğunu belirtti.

Camide geçici imamlık yapan Molla Veysi ise, "Şu anda camimizin bir katını Mahalle halkının yardımları sayesinde yapmış durumdayız ama camimiz üç katlı olacağından dolayı hayırseverlerden destek bekliyoruz" dedi. (Masum Erden-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir