• DOLAR 32.61
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2498.654
  • ...
İstanbul İlim-Der`den iftar buluşması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programı yemeğin ardından kılınan namaz, ikramlar ve yapılan dua ile son buldu.

İftar yemeği sonrası açıklamalarda bulunan İlim-Der Başkanı Sait Rüzgar, “Genellikle iftarlarımız hafta sonu olmakla beraber yoğunluğa göre hafta içi de iftar programları düzenliyoruz.  Aynı zamanda iftar vermek isteyen fakat iftar verebilecek ortamı olmayan arkadaşlarımıza da ortam sağlıyoruz. Bu şekilde gerek üyelerimiz ile gerekse esnaf ve komşularımız ile iftarda buluşup kaynaşmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda önümüzdeki hafta Haliç Ayvansaray’da bir iftar programı düzenleyeceğiz” dedi.

“Kendimizi Ramazan’a ayarlayalım”

Rüzgar, “Ramazan ayı geldiği zaman bazı kişi ve kurumlar kendilerini Ramazan’a göre ayarlamak yerine Ramazan’ı kendilerine göre ayarlıyorlar. Yaptıkları bu hareket İslam’a aykırıdır. Kendimizi Ramazan’a göre değiştirmemiz gerekiyor. Kaynaşma konusunda Ramazan çok önemli bir aydır. Özellikle iftarlar bu konuda çok önemlidir. Belki senelerce görüşemediğin insanlarla belki de hiç tanışmadığın insanlarla toplu iftar programlarında tanışıp kaynaşabiliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“Ramazan ibadet ayıdır eğlence ayı değildir”

Ramazan ayının ibadet ayı olduğunu vurgulayan Rüzgar, “Bazı Müslümanlar yaptıkları ibadetlerin içini boşaltmış durumda. İbadetleri kendilerine göre ayarlamaya çalışıyorlar. Tabi bu durumda yapılan ibadetin çok bir manası kalmıyor. İbadetleri emredildiği gibi dosdoğru bir şekilde yapmadığımız sürece onlardan gerekli faydayı göremeyiz. Camilerde olsun böyle sivil toplum kuruluşlarında olsun Ramazan’ın nasıl geçirilmesi gerektiği hakkında sohbetler veriliyor. Fakat toplumumuz ibadet yapmayı bırakıp eğlence yerlerine gidiyor ve Ramazan’ı oralarda geçiriyor. Ramazan ayını eğlence ayı olarak görüyorlar.  Ramazan ibadet ayıdır eğlence ayı değildir.” şeklinde konuştu. (Fikret Kavgalı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir