• DOLAR 32.513
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2434.734
  • ...
`ABD Gerçekleri Saptırıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki`nin açıklamasını eleştirdi. ABD Dışişleri`nin, israil`in Filistinli sivillerin öldürülmesini önlemeye yönelik tüm önlemleri aldığı yönündeki beyanını “Gerçekleri saptırmak ve israil çıkarlarının yanında yer almak” olarak niteledi.

Psaki`nin açıklamalarının, israil`in Filistin halkına karşı yürüttüğü saldırıların sürdürülmesini sağladığını belirten Hamas Sözcüsü, ABD’nin Gazze`de kadın ve çocukların öldürülmesinde işgal kuvvetleriyle aynı safta yer aldığını söyledi.

Berhum ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel`in, israil ile dayanışma halinde olduklarını belirten açıklamalarının "israil terörünün desteklenmesi ve sivil Filistin halkının katledilmesini teşvik etmek" anlamına geldiğini vurguladı.

Hamas Sözcüsü, “Bu, Fransa ve Almanya`yı Filistin halkına karşı israil terörünü destekleyen devletler sınıfına yerleştirir” ifadesini kullandı.

ABD’nin açıklaması
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, “Hiç bir ülkenin suçsuz sivillere karşı gelişi güzel bir şiddet tehdidi altında yaşaması mümkün değildir. Hamas`ın terörist bir örgüt olduğunu hatırlatmak önemlidir" demişti.

Psaki, "israil, erken uyarıları aracılığıyla sivillerden can kaybının engellenmesine yönelik kendi tarafından önlemleri almıştır. Ancak Hamas her zaman olduğu gibi bunu yapmadı ve israil`deki sivil bölgelere gelişi güzel saldırılarına devam etti" şeklinde konuşmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir