• DOLAR 32.512
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2428.577
  • ...
Hizmet Kervanına Katılan UKV Yardımlarına Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul’da fakirlere her konuda yardım etmek için hizmet kervanına katılan Umut Kervanı Vakfı (UKV) muhtaç ailelere yardım dağıtmaya başladı.

İlk etapta 150 kumanya ve 50 aileye nakit yardımında bulunan UKV yetkilileri, yardımlarının devam edeceğini belirtti.

“Büyük bir teveccüh var”

Yaptıkları yardımlar hakkında açıklamada bulunan UKV Başkan Yardımcısı Abdulbari Çelik, kısa süre önce kurulmalarına rağmen büyük teveccüh gördüklerini söyledi.

Çelik, “Çok yeni olmamıza rağmen büyük bir teveccüh var. Mesela nakit yardımında bulunan ve ismini vermek istemeyen bir iş adamı gelerek 50 fakire nakit yardımında bulundu. Allah bilsin yeter ve melekler ismimi yazsın yeter dedi. Biz de kendisine yardımcı olduk. Yine zenginler gelerek yardım etmek istiyorlar ve biz de kendilerine aracı oluyoruz” dedi.

“Hayırseverleri UKV’ye davet ediyoruz”

Hayırseverleri UKV’ye davet eden Çelik, “Yeni olmasına rağmen fedakâr kardeşlerimiz ile birlikte çok güzel bir giriş yaptık. Fakirlere yardım etmek büyük bir ibadettir. İnsanı ruhen rahatlatıyor. UKV olarak böyle bir hayra aracı olduğumuz için çok mutluyuz. Fakirlere yardımcı oluyoruz. Onlar da bize dua ediyorlar. Zenginlerimizi buraya davet ediyoruz. Gelip görsünler ve fakirlerimize yardımcı olsunlar. Çünkü bir fakir ne kadar almaya muhtaçsa bir zengin ona vermekten daha da muhtaçtır. Zengin de vererek malı bereketlensin ve malı ona şahit olsun” ifadelerini kullandı.

Ramazan hedefi: 500 kumanya

Ramazan ayı hedeflerini açıklayan Çelik, “Hedefimiz bayrama kadar toplam 500 adet kumanya dağıtmaktır. Tabi bu Ramazan’a has bir çalışma değildir. Allah’ın izni ile yılın 12 ayını fakirlerimizle birlikte olacağız. Aç ve hasta olanlarla birlikte olacağız. Onların yaralarına merhem olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. (Fikret Kavgalı/Mehmet  Ün-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir