• DOLAR 32.498
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2424.204
  • ...
Dağkapı`da Filistinlilere Dua, israil`e Beddua Nöbeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Aralarında Hür Dava Partisinin de bulunduğu Diyarbakır’daki 72 Sivil Toplum Kuruluşu, Terörist israil devletinin Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla,  ‘Filistinlilere dua  seferberliği nöbeti’  adlı etkinlikte bir araya geldi.

İftardan sonra büyük bir kalabalık halşnde Dağkapı Şeyh Sait Meydanında toplanan Diyarbakırlı Müslümanlar, teravih namazını kıldıktan sonra Filistin’de şehit olan Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldılar.

Bayanların da iştirak ettiği görülen etkinlik, Teravih namazının ardından Gazze’de süren zulmün  görüntülerinden oluşan sinevizyon gösterimi ile devam ederken, sık sık getirilen tekbirler eşliğinde, ‘Kahrolsun israil’, ‘Gazze`ye selam direnişe devam’ sloganları atıldı.

72 STK adına kısa bir konuşma yapan Memur Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Yunus Memiş, müslümanların birlik ve beraberlik  içinde olması gerektiğini vurguladı.

Memiş konuşmasında , "Gazze ve Filistin bizim büyük bir yaramızdır. Eğer Filistin düşerse, İslam ümmeti yetim kalır. Filistin’deki kardeşlerimizin direnişi ve orada şehit olan kardeşlerimizin mücadeleleri, son derece anlamlıdır. Irak`ta Arakan`da ve Doğu Türkistan`da Müslümanların kanının oluk oluk akmasını seyreden batılılar, Müslümanlara sürekli farklı bir şekilde bakmışlardır. Müslümanlar bir olup birlik ve dirlik içinde hareket etmelidir. Aksi takdirde siyonizm ve batılı güçler, Müslümanları parçalayarak bir araya gelmelerini engelleyecekler." dedi.

Yunus Memiş’in konuşmasının ardından Ömer Çelik Hoca’nin yaptığı dua ile program sona erdi.

Filistin için yapılan dua seferberliğinin, Pazar günü de devam edeceği, Pazartesi gününde  ise  israil’i kınama amacıyla geniş katılımlı  bir yürüyüş yapılacağı bildirildi.  (Ali Adiyaman / Yakup Moğulgani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir