• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Bakan İslam Şanlıurfa'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bir dizi temaslarda bulunmak için Şanlıurfa’ya geldi. Bakan İslam’ı, Şanlıurfa Gap Hava alanında Şanlıurfa milletvekili Zeynep Uslu Karahan ile  İl Valisi İzettin Küçük karşıladı.

Şanlıurfa Valiliğinde Vali Küçük’ü ziyaret eden İslam, ziyaret defterini imzaladı. Bakan İslam’a vali Küçük tarafından kahve seti hediye edildi.

Son günlerde gündeme gelen çocuk gelinlerle ilgili bir soruyu cevaplandıran İslam, yaşanan olayın şu an adli sürecinin devam ettiğini o yüzden müdahale edemediklerini belirterek şöyle konuştu: “ Bölge halkına ve tüm Türkiye’ye şunu söylemek istiyorum insanın reşit olduğu yaş 18’dir. 18 yaş altı tüm insanları biz çocuk kabul ediyoruz. Bu bir damla çocuklara anne olma yükümlülüğü, bir evi idare etme yükümlülüğü veriyoruz. Bu insafsızlıktır, vicdansızlıktır. Bunu yapmammamız lazım.” şeklinde konuştu.

Valilik ziyaretinin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’i ziyaret eden İslam, iftar yemeği verilen Rabia Meydanına geçerek kısa bir konuşma yaptı.

Ramazan ortalarında bir günde Urfa’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden İslam, “Bütün gücümüzle size hizmet etmek istiyoruz. Sizden bir tek isteğimiz var. Bize devam et deyin. Sizinle beraberiz deyin. O zaman biz de hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu mübarek Ramazan ayının yüzü suyu hürmetine çevremizdeki katliamlar dursun. Filistin rahat yüzü görsün.” dedi.

İftar vaktinin girmesine az bir süre kala yapılan dua için ellerini kaldıran İslam duanın ardından davetlilerle   beraber iftar yemeğine katıldı. (Sedat Kuşulay- Mustafa Bikeç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir