• DOLAR 32.545
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.21
  • ...
Osmaniye OSİYAD'tan iftar programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OSMANİYE - Umut Kervanı Yardım Platformu’na üye derneklerden Osmaniye İlim ve Yardımlaşma Derneği (OSİYAD), Yunus Emre mahallesinde bir iftar programı düzenledi. Programa çok sayıda davetli, dernek üyesi ve gönüllüleri katıldı.

İftar programı Osmaniye İlim ve Yardımlaşma Derneği (OSİYAD) Başkanı Osman Aslan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İftar yemeğinden önce ise Cevher Hoca, Ramazan’ın ayının önemini içeren kısa bir konuşma yaptı.

Ramazan ayının yaşayarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Cevher Hoca sözlerini şöyle sürdürdü; “Ramazan ayının kıymetini idrak edersek bu ay içerisinde yaptığımız ibadetler vesilesiyle rabbimize yakınlaşma gayreti içerisinde olursak rabbimiz bizlere takvayı ihsan edecektir. Bakın orucu farz kılan ayeti kerimede Allah-u Teala şöyle buyuruyor: ‘Ey iman edenler, oruç sizlerden öncekilere farz kılındığı gibi sizlere de farz kılındı ki bu vesileyle sizler takvaya erişesiniz.’ Bizler oruç vesilesiyle rabbimize daha fazla yakınlaşmaktayız. İrade terbiyesi içerisinde olmaktayız. Bu münasebetle bu ayın kadrini kıymetini bileceğiz. Bu ayda rabbimize yakınlaşma vesilelerini arayacağız. Rabbimize yakınlaşmak için daha çok gayret göstereceğiz. Çünkü takvaya ancak bu şekilde erişilebilir.” (Muhsin Alakuş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir