• DOLAR 32.367
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.233
  • ...
"Mazlum Gazze halkı topluca katlediliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Türkiye Bingöl İl Dernekleri Federasyonu Başkan yardımcısı Bilal Barış, İsrail’in Filistin’de yeniden başlattığı saldırı ve zulme karşı sert bir açıklama yaptı.

Ortadoğu coğrafyasının diğer adının artık acı, gözyaşı ve kan olduğunu altını çizen Barış, “Filistin’in, Gazze’nin yine kan ağladığı bir günde, katil Siyonist rejimi lanetlemek her türlü şirkten, tuğyandan, zulümden, haksızlıktan ve adaletsizlikten beri olduğumuzu Tevhid, adalet ve özgürlük mücadelesi veren izzet sahibi Gazzeli, Suriyeli ve Mısırlı kardeşlerimize sahip çıktığımızı göstermek, ümmet olma diriliğini ortaya koymak gerekir.”dedi.

“Her türlü zulmün bir “insanlık suçu” olarak görüyoruz”

Türkiye Bingöl İl Dernekleri Federasyonu olarak, öncelikle, dünyanın neresinde, kim tarafından yapılırsa yapılsın ve gerekçesi her ne olursa olsun, her türlü zulmün bir “insanlık suçu” olduğuna inandıklarını ifade eden Barış, “Bu bağlamda ‘Masum bir insanı öldüren bütün bir insanlığı öldürmüş gibidir’ ayetine inancımızdan hareketle, Ramazan’ı idrak ettiğimiz şu günlerde, İsrail’in Gazze’ye,  başka bir yerde, başka bir zalimin başka bir masuma yönelik yapmış olduğu zorbalığı ve zulmü şiddetle kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Bu zorluk günlerinde öğreneceğimiz vesilelerle bizleri imtihan ediyor”

 Barış konuşmasına söyle devam etti: “Eller duada, bedenler ibadette, Ramazan ayında Ümmetin hali, derin bir imtihan olarak bizi sınamakta. Rabbimiz sabrı ve metaneti bu zorluk günlerinde öğreneceğimiz vesilelerle bizleri imtihan ediyor. Mallardan canlardan eksiltmeyle imtihanımız devam ediyor.  Biz Müslümanlar olarak mübarek Ramazan ayında kardeşliğimizle, Ümmet-i İslam’ın yanında olmakla bilinç şahitliği yapıyoruz.”

“Mazlum Gazze halkı topluca katlediliyor”

Zalimlerin zulmünden çok Müslümanların sessizliğinin hicap vericisi olduğunu belirten Barış,  “Mazlum Gazze halkı topluca katlediliyor. İçerisinde hiçbir askerî üs bulunmayan; uzunluğu 40, genişliği 10 km olan Filistin'in Gazze şehrine tonlarca bomba yağdırılıyor. Bir haftadır İşgalci Siyonist çetenin Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda 121 Filistinli kardeşimiz şehit edildi.”ifadelerine yer verdi.

Barış son olarak, “İşgalciler ve onların yandaşları münafık çeteler, İslam ümmetinin yeniden ayakları üzerine kalktığı, İslam’ın adaletle yeryüzünü şekillendirdiği günleri, biz Müslümanlara çok görüyor ve bu umutlarımızı yok edebilmek için hepimize en ağır bedelleri ödetmeye devam ederken, Müslüman devletlerin seyirci kalması zulümle karşı karşıya bırakıldıklarını gözlerimiz görerek, vicdanlarımız kanayarak sadece seyrediyoruz. Oysa konu emperyalizme karşı onurlarıyla ve tertemiz alınlarıyla mücadele veren kardeşlerimiz olunca BM şemsiyesi altındaki emperyalist devletler hemencecik harekete geçmekte kardeşlerimizi ‘terörist’ ilan edilmekte ve en donanımlı teknolojik silahlarla katletmektedirler.İfadelerini kaydetti. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir