• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
Gazzeli Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Ümraniye ilçesi Ihlamurkuyu Merkez Camii’nde teravih namazı çıkışında cemaat, katil israil rejiminin Gazze’ye yönelik saldırılarını telin etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Marmara-Der tarafından organize edilen programda, Gazzeli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Topluluğa gıyabi cenaze namazını kıldırdıktan sonra kısa bir konuşma yapan Cemal Çınar Hoca, Selehaddin Eyyubi’nin Kudüs’ü fethetmeden önceki manevi halinden bahsetti. Eyyubi’nin hiç gülmediğinin sorulması üzerine verdiği cevabını hatırlatan Çınar, “Çünkü Kudüs İşgal ordularının elinde esir durumdadır. İlk kıblemiz böyle esir iken ben nasıl gülebilirim ki.’ diyerek durumunu anlatmıştır.” Dedi.

Çınar Hoca, Müslümanların da Filistinli kardeşlerimizin hallerini görüp ona göre hareket etmeleri gerektiğini, zaferin ancak böyle mümkün olduğunu söyledi.

Etkinlik, Cafer Ökmen’in yaptığı basın açıklaması ile devam etti. Yapılan açıklamada, israil’in saldırılarına batının sessiz kalmasının yanında İslam dünyasından da güçlü bir tepkinin gelmediği, Kudüs davasına sahip çıkılması gerektiği vurgulandı. Siyonist katillerin de lanetlendiği açıklamada, zaferin er geç Müslüman Filistinlilerin olacağı dile getirildi.

Program, Nizamettin Yaçin Hoca’nın duasıyla sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir